Anunţul a fost făcut public chiar de avocatul românului, Asser Lyngs Gregersen. Cerşetorul, un barbat provenit din România în vârstă de 64 de ani, își trăiește viața de zi cu zi din banii colectați din adunarea sticlelor şi din vânzarea de reviste în orașul Copenhaga.

Interdicţia de a rămâne în capitala daneză a fost emisă în anul 2018, după ce agenții de poliţie l-au acuzat pe român că a înfiinţat o tabără ilegală.

După un an de la verdict, o instanţă din Copenhaga a ridicat interdicţia impusă cerșetorului român de a locui în zonă, procurorii fiind de părere că aceasta nu este justificată.

Citeste si: Alertă cu bombă într-un avion Turkish Airlines. Aeronavele Forțelor Aeriene Române au reușit escortarea

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”- wowbiz.ro

Deoarece i-a fost încălcat dreptul de-a se deplasa şi a rămâne în locul în care își dorea, Poliţia Naţională din Danemarca i-a plătit românului despăgubiri în valoare de 13.000 de euro.

Ofițerii de poliție din Danemarca au ”recidivat”

Avocatul cerșetorului român, Asser Lyngs Gregersen suține că a solicitat în instanță şi despăgubiri pentru câştigurile zilnice ale bărbatului. În fiecare zi, românul declară că ar fi pierdut aproximativ 200 de coroane.

Aceasta solicitare a fost respinsă însă de oamenii legii danezi.

Citeste si: Ziua 28 de război: Moscova ar putea folosi arme nucleare doar dacă existența i-ar fi amenințată

Hotărârea privind despăgubirea românului cu 20.000 de coroane nu este prima de acest fel cu care se confruntă autoritățile din Danemarca. În urmă cu câţiva ani, un alt bărbat fără adăpost, de data aceasa de cetățenie daneză, a primit o despăgubire similară din partea autorităților.

La acea vreme, cerșetorul de origine daneză primise o interdicţie care nu era justificată de şedere în zonă. Oamenii legii au susţinut cu tărie că bărbatul fără adăpost ridicase ilegal o tabără în mijlocul oraşului Copenhaga, notează presa locală potrivit tv2lorry.dk. Judecătorii danezi au hotărât, la fel ca în cazul românului, că măsura fusese nejustificată.

Citeste si: Românii sunt mari consumatori de Social Media. Care sunt cele mai folosite rețele de socializare la noi în țară


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si