Un deținut din Dolj, internat la spital, a fugit pe geam cu ajutorul unui cearșaf

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, care era încarcerat în Penitenciarul Craiova pentru infracțiunea de omor, a evadat vineri dimineață.

Author: Andreea Bolocan vineri 12 martie 2021 , 10:41

barbat evadat din spital era condamnat la 10 ani de inchisoare dolj craiova
Bărbatul a evadat pe geamul din camera în care se afla internat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deținutul a reușit să evadeze cu ajutorul unui cearșaf

Soreanu Ion, în vârstă de 53 de ani, se afla internat, sub pază, în Spitalul Clinic Județean Craiova.

Din primele informații se pare că acesta a fugit pe geam, cu ajutorul unui cearșaf. Acesta ispășea o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani pentru infracțiunea de omor.

„Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 06:45, s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității;

valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică.

Soreanu Ion

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii unității sanitare, deținutul era îmbrăcat cu o bluză de trening gri și pantaloni negri. Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor.

Pentru găsirea lui, au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și au fost informate Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română. Au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unității și vor fi analizate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Polițiștii au instituit filtre în tot județul.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul înainte să evadeze

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că dimineață, la ora 6.00, bărbatul era în pat. Polițistul s-a dus până în capătul holului, să vorbească cu colegul care urma să îi schimbe tura, iar când s-a întors, acesta nu mai era în pat.

În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la fața locului o echipă multidisciplinară.

Poliția lansează un apel ca pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, să fie apelat numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326/ 522.274.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si