Dr. Carlos del Rio, profesor în medicină la Emory University, a declarat pentru CNBC că un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi gata să fie distribuit până la sfârşitul anului 2020, dar a avertizat că este un termen fără precedent.
”Sunt de un optimism precaut. Dezvoltăm într-un ritm fără precedent”, a declarat del Rio la emisiunea ”Power Lunch”, în comentarii asemănătoare cu cele făcute vineri de reputatul imunolog dr.
Anthony Fauci.
Citeste si: Focar de pestă porcină depistat în Timiş, după ce cadavrele a trei porci mistreţi au fost găsite la marginea unei păduri
Emory University, din Atlanta, este unul dintre centrele de testare pentru vaccinul candidat pentru Covid-19 al companiei Moderna, care a început în martie primul test clinic din Statele Unite pentru un astfel de vaccin.
Fauci, care oferă consultanţă echipei de reacţie l coronavirus a Casei Albe, a afirmat vineri, într-un interviu, că termenul său pentru dezvoltarea unui vaccin, de 12-18 luni, rămâne intact şi că este
posibil ca acesta să fie gata să fie distribuit în decembrie.
”Este uluitor să te gândeşti că la un an de la identificarea unui virus vom avea un vaccin gata să fie distribuit. Gata să fie distribuit masiv. Trebuie să fiu puţin precaut şi să spun că sper să se întâmple, dar nu vreau să fiu – vreau să fiu sigur că o vom face cum trebuie”, a spus del Rio.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Într-o perioadă de 65 de zile, cercetătorii au izolat şi identificat virusul şi au început să testeze un posibil vaccin pe oameni, a arătat del Rio.
Citeste si: Ce pensie are soția lui Nicolae Văcăroiu? Marilena câștigă peste 4000 de lei pe lună
”Asta nu s-a mai întâmplat niciodată”, a spus medicul.
Studiul clinic al Moderna are loc la Vaccine and Treatment Evaluation Unit a Emory şi la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.
În mod obişnuit, cercetarea şi dezvoltarea unui vaccin pentru uz public durează un deceniu, dar experţii încearcă să răspundă rapid la coronavirusul care a infectat cel puţin 5 milioane de oameni şi a provocat moartea a aproape 336.000 de oameni la nivel mondial, potrivit datelor disponibile vineri seara, ale Johns Hopkins University.
Moderna, companie de biotehnologie care colaborarează cu National Institutes of Health pentru dezvoltarea rapidă a vaccinului său cndidat, a publicat date încurajatoare obţinute în faza I a studiului său clinic, văzută drept o fază referitoare la siguranţă.
Compania anticipează că va începe în curând studii de fază a II-a, în care va administra doze unor 600 de participanţi, faza a III-a urmând să înceapă în iulie.
Citeste si: Un animal ciudat și agresiv a băgat spaima în locuitorii județului Galați
Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro
Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro
Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro
Compania intenţionează să aibă un vaccin gata să fie distribuit pe piaţă la începutul anului 2021.
Un vaccin este considerat a fi remediul esenţial pentru ca oamenii să poată ieşi din case fără să fie îngrijoraţi că se infectează cu virusul mortal, iar economia să fie repornită.
Del Rio a spus că nu este nevoie să fie vaccinată toată populaţia pentru ca viitoarele epidemii să fie sub control.
”Dacă vor fi vaccinaţi 40% dintre oameni şi 20% iau boala, se va ajunge la imunitate de turmă. Acolo trebuie să ajungem. Nu trebuie să vaccinăm toţi oamenii. Ne va ajuta imunitatea de turmă”, a spus medicul.