Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Chiar dacă nu știi sigur dacă de Revelion vei avea voie să ieși din casă, nu strică să îți faci câteva planuri în acest sens. Însă trebuie să ții cont și de anumite aspecte, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19.

Author: Alina Raducu marți 21 septembrie 2021 , 10:59

Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19
Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce reguli au fost impuse anul trecut în România, din cauza pandemiei de COVID-19?

Unde ne vom petrece sărbătorile de iarnă, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat preciza în 2020, că în contextul pandemiei, nu mai sunt de conceput sărbători de Crăciun și Revelion așa cum au fost în urmă cu un an. Astfel, pentru cei care obișnuiau să își facă rezervări în străinătate îi avertizează că ar putea fi un demers riscant și totodată riscă să-și piardă banii.

Șeful DSU era întrebat atunci și despre cum vor fi sărbătorile de Crăciun și Revelion, în condițiile în care de Paște nu fusese permis accesul credincioșilor în biserici, Raed Arafat declara că este foarte greu să se preconizeze cum va fi în decembrie și că depinde cum va

evolua situația epidemiologică. Tot el spunea că că deciziile în acest context vor începe urmau să fie discutate abia în noiembrie, probabiș că și anul acesta s-ar putea întâmpla la fel.

Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19
Unde facem Revelionul, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raed Arafat: „Situaţia este una îngrijorătoare. Impactul nu este ce s-a bănuit să fie asupra copiilor...

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie- care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion”, explica Raed Arafat.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani- eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019- nu cred! Nu cred!”, mai menționa șeful DSU.

Citeste si: Nelu Tătaru spune că statele europene se tem accentuarea pandemiei. Restricțiile nu vor întârzia să apară

În 2020, autoritățile recomandau ca vacanțele să aibă loc acasă: „Preferabil, vacanța acasă!”

În urmă cu un an, Raed Arafat le spunea românilor care în alți ani în aceeași perioadă deja căutau oferte pentru Revelion că și-ar păstra același sfat pe care l-a dat și înainte de concediile de vară: „Preferabil, vacanța acasă!”. Oficialul a explicat apoi de ce dă acest sfat: „Ca să nu te trezești în situația că trebuie să-ți anulezi biletul, că trebuie să-ți anulezi rezervarea, că nu primești banii înapoi”.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Acum e totul OK, peste 10 zile o țară vine și-ți spune: cei care vin din România- carantină 14 zile, cei care vin din Franța- carantina 14 zile etc. și te trezești în situația că nu mai poți să-ți faci concediul afară. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect- ceea ce mă îndoiesc să fie așa- atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase- și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”  , a mai declarat Raed Arafat, în umră cu un an.

Autoritățile vor anunța în ce situație ne află și vor lua noi decizii în contextul acestei creșteri a numărului de cazuri COVID-19.  Însă, ce ne rămâne de făcut este să sperăm că situația epidemiologică nu se va înrăutății în viitorul apropiat, astfel ne putem petrece sărbătorile acolo unde ne dorim. 

Citeste si: Spitalul de Boli Infecțioase ,,Dr. Victor Babeș" din Timișoara suplimentează cu 23 numărul de paturi de la ATI


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si