India urmează să producă o parte a vaccinului rus Sputnik V

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat vineri că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic indian Hetero în vederea producerii a peste 100 de milioane de doze pe an de vaccin împotriva covid-19 Sputnik V, relatează AFP.

Author: Georgiana Balaban vineri 27 noiembrie 2020 , 11:17

vaccin coronavirus india
India va produce o parte a vaccinului rus împotriva covid.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an, de vaccin Sputnik V”, a

anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, precizând că producţia urmează să fie lansată ”la începutul lui 2021”.

Teste clinice ale vaccinului rus- în faza 2 şi 3- sunt în curs în India, precizează RDIF în comunicat.

”Mulţumită cooperării noastre cu Hetero, vom fi în măsură să creştem în mod considerabil capacitatea de producţie şi să furnizăn populaţiei indiene o soluţie eficientă în această perioadă dificilă a pandemiei”, declară, citat în comunicat, directorul fondului Kirill Dmitriev.

RDIF anunţă că ”peste 50 de ţări” au depus ”cereri” de livrare a 1,2 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

vaccin coronavirus india
Vaccinul rus Sputnik V, împotriva CORONAVIRUS.[Sursa foto: PixaBay]

În afară de India, vaccinul rusesc urmează să fie produs în Brazilia, China şi Coreea de Sud, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia a anunţat marţi că Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamaleia de la Moscova are o eficienţă de 95%- un rezultat echivalent cu al vaccinurilor dezvoltate de alianţa Pfizer/BioNTech şi întreprindere americană Moderna.

Citeste si: Directorul Institutului "Marius Nasta", despre pandemia de coronavirus: "Suntem loviți din multe direcții..."

Citeste si: Medic vindecat de coronavirus: „Toate spitalele sunt pline, la capacitate maximă”

Cât va costa o doză de vaccin Sputnik V

”Preţul unei doze de Sputnik V pe piaţa internaţională va fi de cel puţin zece dolari”, a anunţat Fondul suveran rus.

Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza 3 de testare clinică randomizată în dublu orb- în care nici pacientul şi nici medicul nu ştiu dacă este vorba despre un placebo sau vaccin- asupra unui număr de 40.000 de voluntari.

Concurenţa internaţională este acerbă în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 care cauzează pandemia covid-19, care a paralizat numeroase ţări de la începutul anului.

Rusia este hotărâtă să domine cursa vaccinului împotriva covid-19 şi a anunţat încă din august- înaintea testelor clinice la scară mare- o eficienţă a Sputnik V, provocând îndoieli în rândul comunităţii ştiinţifice internaţionale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si