Vaccin coronavirus. În SUA au început primele teste pe oameni

Vaccin coronavirus. În SUA au început primele teste pe oameni pentru un medicament împotriva coronavirusului.

A.M.S., joi 27 februarie 2020 , 11:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccin coronavirus. Oficialii americani din domeniul Sănătății au anunțat marți că au început primele teste clinice pentru un tratament împotriva coronaviruslui, după ce directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii a avertizat că izbucnirea epidemiei de coronavirus în SUA este iminentă.

Vaccin coronavirus. Niciun tratament

Până în prezent nu există niciun tratament sau vaccin împotriva virusului care a ucis peste 2700 de persoane în China continentală și a infectat aproximativ 80.000 de oameni, la nivel mondial, în ultimele două luni. În Statele Unite există deja 57 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, au declarat oficiali din cadrul Departamentului de Sănătate, însă se preconizează că acest număr va crește.

Citeste si: Donald Trump, anunț de ultimă oră: Cine va coordona lupta împotriva coronavirusului?

vaccin coronavirus

Vaccin coronavirus. „Ne așteptăm ca virusul să se răspândească în SUA. Nu se mai pune problema dacă se va întâmpla sau nu, ci cât de curând și câte persoane vor fi afectate”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Citeste si: Coronavirus, gripă sau răceală? Cum facem diferenţa

Vaccin coronavirus. Rata mortalității

În prezent, nu există medicamente specifice aprobate de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente pentru a trata noul coronavirus. Fără un astfel de tratament, SUA s-ar putea confrunta cu o rată a mortalității din cauza coronaviruslui similară cu cea din China, a avertizat un medic de top în domeniul bolilor infecțioase.

Citeste si: Un medic de renune din România, anunț de ultimă oră: Cum se distruge coronavirusul?

vaccin coronavirus

Vaccin coronavirus. Astfel, Centrul Medical al Universității Nebraska a demarat primul studiu clinic pentru evaluarea eficienței medicamentului antiviral, remdesivir, potrivit reprezentanților Institutului Național de Sănătate. Primul participant este un american care a fost evacuat de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Citeste si: Pacienții chinezi externați după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testați pozitiv din nou

Pacienții testați vor primi 200 de miligrame de remdesivir intravenos când vor fi înscriși în studiu, apoi le vor mai fi administrate alte 100 de miligrame în timpul spitalizării, după 10 zile. Un alt grup va primi o soluție care seamănă cu remdesivir, dar conține doar ingrediente inactive, au mai specificat reprezentanții NIH.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si