Un beneficiu în plus pentru românii care se vaccinează. Undă verde în Senat

Românii ar putea primi un stimulent binemeritat pentru decizia de a se vaccina împotriva noului coronavirus. Miercuri s-a dat undă verde proiectului de lege în Senatul României, la comisia de specialitate.

Author: Razvan Ilie miercuri 12 mai 2021 , 18:58

În cazul elevilor și al studenților, se acordă o zi în care sunt scutiți de frecvență, se arată în proiectul de lege.[Sursa foto: Rovaccinare]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul de lege prin care se acordă o zi liberă plătită celor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a fost adoptat miercuri de Comisia de Muncă din Senat. Proiectul urmează să intre la vot în plenul Senatului și dezbătut apoi în Camera Deputaților în regim de urgență.

După cum au scris deputații USR-PLUS pe Facebook, propunerea legislativă "O zi liberă pentru vaccinare" a fost votată în unanimitate în Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială.

Citeste si: Spitalul din România care primește din nou pacienți non-COVID

"Este o dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică", spune deputatul USR-PLUS Oana Țoiu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege. Potrivit acesteia, propunerea a primit aviz favorabil de la:
- Consiliul Legislativ
- Consiliul Economic și Social
- Comisia de Sănătate
- Comisia de Buget

În baza votului de astăzi va putea fi supusă votului în plenul Senatului și dezbătută în Camera Deputaților în regim de urgență. 

Ce prevede "legea zilei libere"

Inițiativa legislativă prevede acordarea unei zile libere plătite, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării și a rapelului, atât în cazul angajaților din

sistemul public, cât și cel privat.

Citeste si: Țara care va suspenda vaccinarea populației cu serul anti-COVID AstraZeneca

În cazul elevilor și al studenților, se acordă o zi în care sunt scutiți de frecvență, se arată în proiectul de lege.

De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului/persoanei cu dizabilități în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani sau a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Ziua liberă pentru vaccinare nu se acordă în situația angajaților care sunt vaccinați la locul de muncă prin grija angajatorului.

Părinții primesc zi liberă la vaccinarea copiilor

Persoanele care se vaccinează impotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:
a) o zi liberă plătită, care nu se include in durata concediului de odihnă, in ziua vaccinării, in cazul angajaţilor;
b) o zi scutire de frecvenţă, in ziua vaccinării, in cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

Drepturile persoanelor prevăzute la alin.(1)

se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia de profil la care a fost efectuată vaccinarea.

Beneficiază de drepturile prevăzute în lege şi unul dintre părinţi in ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si