Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, în Franța

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni seara că vaccinarea personalului medical devine obligatorie, acelaşi anunţ fiind făcut luni şi de autorităţile din Grecia.

Author: Razvan Ilie marți 13 iulie 2021 , 08:08

Noi măsuri în Franța, de teama variantei Delta de coronavirus[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele francez a anunţat luni o serie de măsuri pentru a-i încuraja pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de

îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta.

Citeste si: Afecţiune neurologică rară după vaccinul Johnson & Johnson

Macron: Vaccinul ne protejează contra variantei Delta 

"Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile", a anunţat Emmanuel Macron, care a avertizat că din "15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri".

"Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează contra variantei Delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză", a adăugat Macron, potrivit News.ro.

Citeste si: Stare de urgență în Tokyo, cu doar 10 zile înainte de startul Jocurilor Olimpice

Ce este permisul sanitar

Emmanuel Macron a precizat: "Să trecem restricţiile asupra celor nevaccinaţi, mai degrabă decât asupra noastră". El a anunţat apoi generalizarea permisului sanitar, un dispozitiv care face posibilă verificarea faptului că o persoană este vaccinată sau necontaminată.

"Permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi, şi numai cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor avea acces la acele locuri", a declarat Emmanuel Macron, care a adăugat că va fi impus în circa zece zile şi pentru locurile de agrement şi cultură.

Citeste si: România, în stare de alertă pentru alte 30 de zile. Revenim la mască pe străzi dacă intram în valul 4 al pandemiei?

Vaccinarea personalului medical, obligatorie și în Grecia

Tot luni, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că, începând de la 1 septembrie, vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul medical. De asemenea, de la 16 august, vaccinul este obligatoriu pentru persoanele care lucrează în aziluri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si