Oamenii se vaccinează cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru a nu mai sta în carantină

Britanicii care sunt vaccinați cu două doze de ser COVID-19 și revin în țara lor din statele aflate pe lista cu risc mediu, nu mai stau în carantină. Anunțul intră în vigoare din 19 iulie 2021, a mărturisit joi secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, transmite Reuters.

Author: Georgiana Balaban vineri 09 iulie 2021 , 08:27

britanicii vaccinați cu două doze nu mai stau în carantină
Noi reguli în Marea Britanie.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noi reguli în Marea Britanie. Schimbarea regulilor este un impuls uriaş pentru companiile aeriene şi industria turistică, care au fost îngenunchiate de 15 luni de restricţii. În Marea Britanie aproximativ 65% dintre adulţi au fost complet vaccinaţi.

Astfel au fost posibile călătoriile a milioane de oameni.

„Pot confirma astăzi că din 19 iulie rezidenţii din Marea Britanie care sunt complet vaccinaţi prin campania de vaccinare din Marea Britanie nu vor mai trebui să se autoizoleze când se vor întoarce în Anglia", a spus Shapps.

Obligativitatea de intrare în carantină la întoarcerea în ţară a împiedicat reluarea călătoriilor.

Citeste si: Caz revoltător! Mii de persoane au fost vaccinate cu apă și sare împotriva coronavirus

Conform regulilor anterioare, cei care se întorceau în Marea Britanie din principalele destinaţii de vacanţă ale britanicilor, Spania, Franţa, Statele Unite şi Italia, trebuiau să se autoizoleze timp de până la 10 zile.

Acţiunile IAG şi easyJet, proprietarul British Airways, au crescut ambele cu 2% imediat după ştirile care sunt binevenite pentru ţările din sudul Europei dornice de venituri turistice din Marea Britanie.

EasyJet a declarat că rezervările de vacanţă în ţările de chihlimbar au crescut cu 440% după anunţul guvernului comparativ cu săptămâna precedentă.

Citeste si: Zeci de decese subite din cauza caniculei, în Canada

„Am fost încântaţi de răspunsul clienţilor la eliminarea carantinei din lista de chihlimbar pentru cei vaccinaţi complet, aşa că Europa a devenit verde pentru cei care au fost vaccinaţi cu ambele doze", a declarat Johan Lundgren, director executiv al easyJet. „ Acest lucru înseamnă că milioane de oameni se vor putea reîntâlni în sfârşit cu familia şi cu cei dragi din străinătate sau vor face acea călătorie mult aşteptată în această vară”.

Noi reguli în Marea Britanie

Noile reguli se aplică doar ţărilor aflate pe lista de chihlimbar. Britanicii care vin dintr-o țară de pe lista roșie, cu un risc ridicat, deși sunt complet imunizați tot vor fi obligați să stea în carantină la hotel.

britanicii vaccinați cu două doze nu mai stau în carantină
Britanicii vaccinați împotriva coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

În timp ce Marea Britanie se deschide, îngrijorările legate de răspândirea variantei Delta din Marea Britanie ar putea deraia încă o redresare a călătoriilor.

În Italia, Portugalia și Spania lucrurile s-au schimbat. Cerințele s-au înăsprit, Italia impune chiar cinci zile de carantină pentru britanici.

Citeste si: Anunț bombă despre noua tulpină COVID-19. Dr. Anthony Fauci: „Varianta Delta este cea mai mare amenințare în lupta cu COVID-19”

Shapps a spus că britanicii care se întorc de la destinaţiile de pe lista de chihlimbar ar trebui să facă un test pentru Covid-19 înainte de a ajunge acasă şi apoi un al doilea test în ziua a doua sau înainte.

Copiii cu vârsta sub 18 ani nu vor trebui să se autoizoleze, dar vor trebui să facă teste.

Rezervările pentru vârful crucial de la sfârşitul lunii iulie şi august, când industria călătoriilor obţine cea mai mare parte din profit, sunt aşteaptate să crească după schimbarea regulii.

Companiile aeriene şi companiile de turism, precum TUI şi Jet2, au solicitat în repetate rânduri încetarea carantinei, însă aceasta va fi menţinută pentru non-britanici, deocamdată, a spus Shapps, dezamăgind industria.

„Lucrăm pentru a extinde abordarea noastră către pasagerii vaccinaţi de pe pieţele şi destinaţiile de vacanţă importante, mai târziu în această vară, cum ar fi Statele Unite şi UE", a spus el.

Shapps a declarat că va furniza o actualizare în timp util.

British Airways a afirmat că, deşi este mulţumită de anunţul lui Shapps, a dorit să vadă progrese în eliminarea carantinei pentru non-britanici.

„Guvernul trebuie să extindă rapid acest lucru la toţi călătorii vaccinaţi, să convină asupra unui acord reciproc cu SUA, să adauge mai multe ţări pe lista ”verde ”şi să reducă nevoia de teste inutile şi costisitoare”, a spus Sean Doyle, director executiv al BA.

Citeste si: Marea Britanie va relaxa restricțiile în ciuda numărului mare de cazuri COVID: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si