Val de viroze în România, în ultimele săptămâni

Aproape 100 de mii de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă, viroze şi pneumonii - au fost raportate la nivel național într-o singură săptămână.

Author: Sorin Negru vineri 25 noiembrie 2022 , 12:57

viroze romania

100.000 de români au ajuns la spital cu viroză într-o singură săptămână

[Sursa foto: Ministerul Sanatatii]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat vineri că, la nivel naţional, au fost raportate 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute în perioada 14-20 noiembrie.

Este vorba de cazuri de gripă clinică, IACRS şi pneumonii.

Citește și: Grădinițe închise din cauza enterocolitei

Cifrele sunt mai mult decât duble decât situația de anul trecut. În aceeaşi perioadă a anului 2021 se înregistrau 45.180 de cazuri.

Comparativ cu săptămâna anterioară, au fost cu peste 20.000 mai multe cazuri de viroze respiratorii.

Câte cazuri de gripă s-au înregistrat

Potrivit INSP, a fost raportat un caz confirmat de gripă cu virus gripal A nesubtipat.

De la începutul sezonului, au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1.

Citește și: Rafila a vorbit despre virozele respiratorii la copii: ” Am discutat să redeschidem centre ambulatorii, în care părinţii să nu aştepte ore întregi pentru că unităţile de primiri urgenţe sunt foarte limitate”

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”De la începutul sezonului au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 şi 2 cazuri gripă AH1. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal”, au transmis specialiştii INSP într-un comunicat de presă.  

Citește și: Epidemie de enterocolită la două grădinițe din Satu Mare. Zeci de copii au acuzat stări de rău

Un număr de 1.270.550 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii. 

gripa

Au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, aproape dublu față de 251 în săptămâna anterioară

[Sursa foto: Ministerul Sanatatii]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si