Veste extraordinara pentru romanii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani! Statul ofera gratuit teren pentru casa

Anul 2018 vine cu o serie de masuri extraordinare mai ales pentru tineri, anunta specialiştii care au analizat proiectele guvernamentale.

A.S., vineri 12 ianuarie 2018 , 12:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tinerii care vor sa-si construiasca o casa in 2018 pot primi o mana de ajutor de la stat, conform legislatiei in vigoare, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit. Totusi, pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Regulile pentru acordarea gratuita de teren pentru construirea unei case sunt incluse, in momentul de fata, in Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Persoanele care au o varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au posibilitatea de a cere autoritatilor locale atribuirea unei suprafete de teren, in vederea construirii unei locuinte proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinta gratuita, atat timp cat exista casa pe el, insa acesta poate fi cumparat ulterior de la stat.

"Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul", prevede actul normativ, cu precizarea ca atribuirea terenurilor este facuta intr-o anumita ordine de prioritate, in functie de criteriile aprobate de fiecare consiliu local.

Suprafetele terenurilor solicitate de tineri sunt acordate tinandu-se cont de localitatea despre care este vorba. Astfel, pentru municipii si sectoarele Bucurestiului, suprafata minima ce poate fi atribuita este de 150 de metri patrati, iar cea maxima - de 300 de metri patrati. in cazul oraselor, suprafetele variaza intre 250 si 400 mp, in timp ce in comune si in sate suprafetele variaza intre 250 si 1.000 mp.

Fiecare localitate trebuie sa inventarieze anual terenurile ce pot fi atribuite tinerilor, sa le valideze prin hotarare a consiliului local si apoi sa informeze cetatenii cu privire la acestea, prin afisare la sediul consiliului local, dupa cum se arata in normele pentru aplicarea Legii nr. 15/2003.

Sursa: www.avocatnet.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si