Persoanele care nu au Coduri Numerice Personale emise de autorităţile române, vor putea să se programeze direct în platformă, iar pentru acestea va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin, cu număr, serie şi paşaport. 

Citeste si: Cum funcționează un test rapid Covid-19 Dr. SMART

Cetățenii se pot programa începând cu data de 10 aprilie

"Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă şi mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România care nu deţin CNP emise de autorităţile române, vor putea să se programeze direct în platformă, pentru aceştia va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin, cu număr, serie şi paşaport, de pildă. Data la care se va implementa foarte probabil această funcţionalitate va fi 10 aprilie ”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai a precizat și faptul că pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro poate fi văzută harta centrelor de vaccinare, care cuprinde numărul de locuri disponibile dintr-un centru şi tipul de vaccin utilizat

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: romania-insider.com]

Hartă interactivă pe platforma de programare pentru vaccinare

Pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro veți găsi o hartă interactivă ce cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare.

"Din data de 25 martie, cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se poate vizualiza tipul de vaccin pe fiecare centru de vaccinare astfel încât la acest moment este activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe site-ul de informare  vaccinare-covid.gov.ro, platforma de programare. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare. Harta este interactivă, fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul de locuri disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si