Vaccinul Johnson & Johnson a fost, la jumătatea lunii martie, al patrulea ser anti-coronavirus care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Vaccinul american administrat în doză unică este în prezent administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada, informează Agerpres.

Citeste si: România a trecut pragul de 1 milion de persoane vaccinate anti-COVID

Când va fi livrat vaccinul Johnson & Johnson în România

UE, care a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american (cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare), ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a explicat la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Laboratorul, în ceea ce-l priveşte, nu a făcut public calendarul exact al livrărilor.

Ministerul Sănătăţii de la Bucure;ti anunță că vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson urmează să înceapă în luna aprilie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că acest vaccin se va administra într-o singură doză și are o eficiență de 67% pentru pentru a preveni contaminarea cu virusul SARS Cov-2.

Citeste si: VIDEO -Centrul de vaccinare de la Romexpo, haos și ore întregi la cozi

Ce trebuie să știi despre vaccinul Johnson & Johnson

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două, prezentând şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.

Vaccinul are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola. El utilizează ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19.

Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

"Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv ", au precizat reprezentanţii ministerului Sănătății de la București.

Potrivit Ministerului Sănătății, studiul clinic de primă fază a demonstrat că doar o singură doză de vaccn Johnson & Johnson este suficientă pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Pe când, prin rezultatele studiului clinic de fază 3, s-a confirmat eficiența vaccinului contra COVID-19. Acest vaccin a redus cazurile de infectare cu coronavirus la cei vaccinați cu acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si