Vești bune pentru cei ce beneficiază de cardurile cu vouchere sociale: acestea vor fi alimentate pe 8 septembrie cu o nouă tranșă de 250 de lei

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că cea de-a doua tranşă a voucherelor sociale cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus faţă de cei 2.480.613.

Author: Diana Bostan miercuri 03 august 2022 , 21:13

social

Carduri cu vouchere sociale

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe data de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei.

Cardurile vor fi alimentate pe 8 septembrie cu o nouă tranșă de 250 de lei

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, împreună cu instituţiile partenere – emitenţii cardurilor şi Compania Naţională Poşta Română – a încheiat emiterea şi distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranşe a câte 250 de lei. În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, a transmis, miercuri, MIPE, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Scumpiri pe bandă rulantă în România. Alimentele se scumpesc cu 25%

”După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Lista beneficiarilor vor fi actualizate

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la sfârşitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari şi vor fi verificate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul săptămânii viitoare.

Citeste si: VIDEO- Voucherele sociale au ajuns în buzunarele românilor, iar mulți dintre ei au cheltuit deja cei 250 de lei de la stat

Livrarea cardurilor pentru noii beneficiari va avea loc până la data de 3 septembrie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si