Vești proaste: Prețurile petrolului au atins un nou maxim al ultimilor trei ani, din cauza ofertei limitate și a cererii mari la nivel global

Luni, 25 octombrie 2021, prețurile petrolului au urcat la noi maxime multianuale, din cauza ofertei limitate la nivel global şi a cererii mari din Statele Unite şi alte regiuni ale lumii, transmite Reuters.

Author: Andreea Bolocan marți 26 octombrie 2021 , 08:35

AU crescut din nou prețurile petrolului maxim

AU crescut din nou prețurile petrolului

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nivelul cel mai ridicat care a fost atins după mai bine de 3 ani, mai exact din octombrie 2018 a avut loc lunea aceasta.

Astfel, cotaţia petrolului Brent a atins un maxim al şedinţei de 86,70 dolari pe baril.

Prețul petrolului WTI a atins 85,41 dolari

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a urcat pe parcursul şedinţei până la 85,41 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.

Citeste si: Ursula von der Leyen, declarații despre creşterea preţurilor la energie: „Avem de-a face cu un fenomen global”

Ambii indici au avansat cu aproximativ 20% de la începutul lunii septembrie. Petrolul WTI ste în creştere de nouă săptămâni, iar petrolul Brent de şapte.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Din ce cauză au crescut prețurile

Prețul prețurile petrolului au crezut din cauza crizei globale

”Criza energetică globală continuă să îşi arate dinţii, i ar preţurile petrolului îşi continuă cursa ascendentă în această săptămână, traderii anticipând că cererea de carburanşi va continua să crească, ceea ce, în contextul ofertei limitate, goleşte rezervele globale”, a declarat Louise Dickson, analist senior pentru pieţele petrolului la firma Rystad Energy.

Citeste si: Congo vrea să importe cantităţi mari de cereale din România

Goldman Sachs anticipează că cererea de petrol la nivel mondial ar putea urca preţul petrolului Brent peste nivelul estimării sale de 90 de dolari pe baril pentru sfârşitul anului. Banca estimează că reorientarea cererii de la gaze naturale la petrol ar putea contribui la o cerere de ţiţei de cel puţin 1 milion de barili pe zi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si