Mugur Cozmanciuc va candida, din partea PNL, pentru funcția de prețedinte al Consiliului Județean Neamț. Cu puțin timp înainte de alegeri, două fețe bisericești, arhimandritul Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, și arhimandritul Arsenie Popa, de la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, l-au elogiat pe Cozmanciuc, după cum a relatat g4media.ro.
Captură cu starețul Arsenie Popa, din videoclipul în care îl laudă pe Mugur Cozmanciuc
“Nu pot să îl uit pe bunul nostru prieten, al mănăstirii și un bun pelerin, pe domnul Mugur Cozmanciuc, care de fiecare dată când vizitează mănăstirea noastră, reprezintă o cinste. Când îl vedem, ne surâde inima. Apare la un moment dat această nădejde, cum o numim noi, că printre români, printre noi oamenii, printre prietenii noștri, printre cei care ne sunt dragi sufletului nostru, sunt oameni, români autentici. De aceea îl stimez, îl respect, nu mă gândesc la culoarea lui politică, mă gândesc la persoana lui, la personalitatea lui, la educația lui, la așezarea lui sufletească, discernământul, caracterul, corectitudinea.”, a spus Hariton Negrea.
Starețul Hariton Negrea l-a vorbit de bine pe Mugur Cozmanciuc
Patriarhia Română a spus că stareții nu trebuie să fie agenți electorali
“L-am simțit pe domnul Mugur un om evlavios, sincer, un om de bine, un om care dorește să facă ce este posibil pentru semenii lui, cu jertfă, cu dăruire de sine și credem că poate fi de folos în societate. Îi mulțumesc că cercetează mănăstirea noastră și l-am simțit cu acea dorință de a face bine. Sunt bucuros că l-am cunoscut și indiferent ce, poate, vor spune ceilalți, eu nu pot vorbi decât de bine despre cei care doresc binele și pe care i-am simțit în inima mea ca oameni ai Bisericii”, a spus starețul Arsenie Popa într-un clip postat pe Facebook de Mugur Cozmanciuc.
”Implicarea unui reprezentant al Bisericii, mai ales asocierea unei mănăstiri (!) în sprijinirea fățișă a unui candidat politic în campanie electorală, este total inadecvată și contrară hotărârii ferme a Sfântului Sinod. ”Statutul de „stareț” are legătură exclusiv cu paternitatea și autoritatea duhovnicească într-o comunitate monahală, nu cu poziția excentrică în context, aceea de agent electoral. Descrierea onestă a calităților posibil reale ale unui om politic fidel valorilor creștine poate fi făcută în afara campaniei electorale, nu înainte de ziua alegerilor”, a declarat, pentru g4media.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a amendat atitudinea stareților
Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!