Noul sezon de iarnă ar putea fi compromis

Noul sezon de iarnă ar putea fi compromis, spun autoritățile, întrucât instalația nu poate fi reparată în actualul sezon de schi.

Polițiștii din orașul Lupeni au fost sesizați în urma acestui incident de către administratorii pârtiei, aceștia menționând faptul că mai multe bunuri din pupitrul de comandă al telescaunului au fost sustrase.

"În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, cercetările demarate vizând identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, a cărui valoare urmează a fi comunicată

de către cei care administrează instalaţia pe cablu", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Citeste si: VIDEO- Cum arată ”mica Austrie” din România: Un colț de rai, uitat și abandonat

Nu este pentru prima dată când hoții acționează pe vârful Straja

Autoritățile mai spun faptul că în urma unor investigații a rezultat că în luna august camera de forță a telescaunului a mai fost vandalizată, fiind furate componente și cabluri electrice. La acel moment, cazul nu a fost însă semnalat polițiștilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Sezonul de schi, la un pas de deschidere

Emil Părău, unul dintre administratorii pârtiilor din Straja, spune că furturile de cablu pot produce pagube importante proprietarilor de instalații de transport de cablu. Schiorii nu mai pot ajunge acolo unde își doresc, iar cheltuielile pentru reparații sunt unele foarte mari.

Stațiunea Strada din Valea Jiului este în fiecare an una dintre cele mai căutate destinații de turiști care vor să schieze. Lungimea totală a pârtiilor este de 26 de km.

Citeste si: Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si