Înmormântarea este afacerea care nu va muri niciodată. Însă, în acest an, prețurile serviciilor i-au lăsat fără suflare pe mulți. Costurile pentru locul de veci, sicrie și ce mai este necesar, au crescut cu 30% față de anul trecut. Scumpirile din acest domeniu au loc la nivel global și sunt întemeiate. Populația îmbătrânește accelerat, însă locurile de veci sunt limitate, a transmis Cristian Sabbagh.

Moartea, un adevărat lux

”A devenit moartea un lux!”, a spus un român.

De scumpiri, nici moartea nu ne mai scapă, o spun cei care au văzut tarifele practicate de cimitire și de serviciile de pompe funebre. Cu 30 la sută s-a scumpit înmormântarea în ultimul an.

”E mai scumpă înmormântarea decât traiul... asta e...”, a spus un român.

Dar haideți să le luăm pe rând. Locul de veci costă cel mai mult. Prețul pornește de la 2.000 de euro și poate ajunge chiar la 40 de mii, în funcție de unde se află cimitirul.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

”La periferie sunt mai accesibile... cu cât de apropii de centru... îți vinzi casa!”, a declarat Mădălina, consilier funerar.

La groapă mai trebuie plătite niște taxe pentru săpat, acestea variază între 1.000 de lei pentru criptă și 2.500 de lei pentru groapa în pământ, unde efortul este mai mare. Sicriul s-a scumpit și el cu 20%, cel mai ieftin este 1.800 de lei, dar cel mai scump ajunge la 15.000

de lei.

Ajutorul pentru înmormântare a fost majorat în acest an cu aproape 800 de lei și a ajuns la 7.567 de lei. Pentru cei neasigurați, statul oferă jumătate din această sumă. Dar este departe de a fi suficientă pentru a acoperi toate cheltuielile pentru ultimul drum.

Pe asta se bazează afaceriștii din domeniu. La nivel global, tot mai multe companii investesc în cimitire și crematorii, mai ales că populația îmbătrânește într-un ritm accelerat. Studiile arată că unul din cinci europeni are în prezent 65 de ani. În 2050, procentul va urca la 30%.

Citește și: VIDEO Pacientul al cărui plămân a fost extirpat din greșeală cere daune uriașe. Ireal ce a declarat conducerea spitalului. "Este o sumă mare"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si