VIDEO| Cum se manifestă coronavirusul, pe înțelesul tuturor

Virusul care a pus pe jar lumea întreagă este încă puțin cunoscut atât lumii medicale, care lucrează pentru a-i găsi leac, dar și oamenilor de rând. În vreme ce mulți se tem atunci când văd că cineva strănută de exemplu, virusul are alte moduri în care se manifestă și pe care este bine să le cunoaștem cu toții.

Author: R.B. marți 17 martie 2020 , 19:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Să stabilim pentru început ce este acest coronavirus. El face parte dintr-o mare familie de virusuri care atacă atât oamenii cât și animalele sălbatice.
În cazul de față, în această familie a apărut un nou membru, denumit medical Covid-19.

Ce știm despre noua tulpină este în primul rând că se transmite extrem de ușor, dar și că simptomele pot varia de la o banală răceală, până la

infecții respiratorii puternice.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății face un anunț crunt: „Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor”

Printre manifestările severe se numără insuficiența respiratorie, pneumonia și, în unele cazuri, chiar moartea.

Citeste si: Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Care sunt însă concret simptomele pe care acest nou virus le produce în organism? Primul și cel mai evident este febra! După care, intervine o tuse seacă.

Foarte important- este o tuse uscată, care aproape arde căile respiratorii.

Citeste si: Dosar penal pentru românul care a călătorit cu avionul de la Madrid la Bucureşti deşi fusese confirmat în Spania cu coronavirus

Ulterior se instalează oboseala și o stare de insuficiență la respirație- acesta este momentul în care ar trebui să ne adresăm degrabă medicului.

Observăm că simptomele sunt foarte similare cu cele ale unei gripe sau răceli însă marea diferență constă în absența mucozităților. Nu ne va curge nasul, nu vom expectora în timpul tusei.

Am vorbit așadar despre simptome, acum să aflăm în cazul căror persoane riscurile ajung la un apogeu. Vorbim aici despre persoanle cu vârsta de peste 65 de ani, despre persoanele care au un sistem imunitar foarte slăbit și despre cei care suferă de boli cronice cum ar fi bolile de inimă, diabetul și bolile pulmonare.

Citeste si: Bărbatul izolat în casă, de teama coronavirus, care a uimit o lume întreagă. Cum i-a încurajat și pe alții să stea în casă

Cu toții ar trebui să ne luăm măsuri de precauție, dar mai cu seamă dacă vă încadrați în aceste categorii! Limitați deîndată contactul cu alte persoane, ieșiți cât mai puțin din casă și respectați măsurile de igienă recomandate de medici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si