VIDEO| Cum a arătat prima zi de relaxare după izolare

Mulţi dintre noi au profitat din plin de prima zi în care şi-au recăpătat o parte din libertate. În timp ce unii au aşteptat cu nerăbdare redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare, alţii au vrut neapărat să schimbe peisajul de acasă cu cel din parc sau din magazine.

Author: R.B. vineri 15 mai 2020 , 19:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Autorităţile ne avertizează însă că sunt măsuri care trebuie respectate cu stricteţe de noi toţi.

Saloanele de înfrumuseţare şi-au deschis uşile încă de la ora 7 dimineaţa şi nu au dus lipsă de clienţi. Oamenii pot beneficia de servicii doar dacă poartă masca şi au o temperatură mai mică de 37,3 grade.

Citeste si: Românii au mers buluc la cimitire, frizerii și saloane de înfrumusețare. Cu toții profită de încetarea stării de urgență

Aşteptându-şi rândul în faţa salonului l-am găsit şi pe Phelipe. După două luni în care şi-a aranjat singur părul, cântăreţul aştepta cu nerăbdare să se aşeze pe scaunul frizerului: ”A fost foarte complicat. m am tuns singur, sa spun mai pe romaneste mai pe ciuntit nu te simti chiar bine pt psihic nu e bine”.

Proprietarii saloanelor s-au pregătit minuţios pentru redeschidere. Măştile, gelurile dezinfectante, covoraşele cu clor şi combinezoanele nu lipsesc din niciun coafor sau frizerie.

În unele saloane, clienţii au la dispoziţie şi un kit de protecţie care costă 12 lei.

Citeste si: Informații oficiale: Situaţia pandemiei covid-19 în lume: peste 302.000 de decese

Măsuri suplimentare au fost luate şi în magazine. Unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă şi-a deschis vineri porţile după aproape două luni. Clienţii pot intra în magazin doar după ce le-a fost verificată temperatura şi numai cu masca de protecţie.

Oamenii au transformat magazinul în promenadă. Aceştia s-au plimbat pe culoare, cu toate că nu aveau în plan să cumpere nimic.

Citeste si: Ludovic Orban: „Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate”

Amatorii de plimbări în aer liber au aşteptat cu sufletul la gură redeschiderea parcurilor. Iar autorităţile au avut grijă ca toate pregătirile să fie făcute ca la carte. În fiecare dimineaţă, zeci de oameni se ocupa de dezinfectarea locurile publice şi a mobilierul urban.

Poliţiştii se vor asigura că oamenii respectă distanţarea socială şi că nu vor fi grupuri mai mari de trei persoane.

Locurile de joacă din parcuri vor rămâne în continuare închise.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si