VIDEO | O familie de români, în centrul unui scandal uriaș în Germania: statul le-a luat cei 7 copii, după ce unul dintre minori i-a mărturisit psihologului că mama obișnuiește să-i bată pe frații mai mici

O familie de români este în centrul unui scandal uriaș în Germania și naște, totodată, proteste în mai multe orașe ale lumii. Statul care i-a adoptat în urmă cu mai mulți ani le-a luat cei 7 copii după ce după ce băiatul cel mare i-a mărturisit psihologului, într-o ședință de terapie, că mama obișnuiește să-i bată pe frații mai mici. Apropiații susțin însă că familia a fost dezbinată fără motiv și încearcă să demonstreze că se-ntâmplă un abuz.

Author: M.A. Reporter: Vlad Petrişor miercuri 24 noiembrie 2021 , 15:30

O familie de români, în centrul unui scandal uriaș în Germania: statul le-a luat cei 7 copii, după ce unul dintre minori i-a mărturisit psihologului că mama obisșnuiește să-i bată pe frații mai mici

O familie de români, în centrul unui scandal uriaș în Germania: statul le-a luat cei 7 copii, după ce unul dintre minori i-a mărturisit psihologului că mama obisșnuiește să-i bată pe frații mai mici

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Originari din Hunedoara și Mehedinți, soții Furdui au plecat din România când încă nu se cunoșteau, iar destinul i-a făcut să se întâlnească în Spania.

Membri ai aceluiași cult religios și cu viziuni despre viață asemănătoare, cei doi s-au căsătorit și s-au mutat în Germania, unde au adus pe lume 7 copii. Recent însă Jugendamt, serviciul care apără drepturile minorilor, i-a luat pe cei mici din casă și suspectează că ar fi fost abuzați de părinți:

Ana Furdui, mătușa copiilor: „Copiii nu mai pot petrece timp împreună cum o făceau înainte, nu se mai întâlnesc cu toții decât o dată pe săptămână decât pentru o oră și jumătate și atunci sunt supravegheați neavând dreptul să vorbească în limba maternă.”

Citeste si: Vă mai amintiţi de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene? Unde locuieşte acum şi ce se întâmplă cu micuţii

Unul dintre băieți i-a spus psihologului că frații săi sunt bătuți de părinți

Ancheta autorităților germane a fost demarată la cererea reprezentanțiilor școlii unde învață băiatul cel mare, în vârstă de 16 ani. Într-un moment de neliniște, s-a plâns psihologului de atmosfera tensionată din familie și i-a mărturisit că frații lui mai mici sunt adesea bătuți de părinți. Mătușa copiilor susține însă că reacția autorităților este exagerată:

Paraschiva Bloju, mătușa copiilor: „Mi se pare un abuz fără margini, adica sa iei niste copii, fara sa te interesezi ce e vorba in familie pentru ca le-a dat mama o palma la fund si apoi sa faci un asemena dosar, ca trebuie sa fie foarte rau, ca sunt dusi cu forta la biserica, e inacceptabil.”

Citeste si: Familia Bodnariu, intr-un reportaj BBC despre abuzurile Barnevernet! Ce se intampla azi cu micutii recuperati de la autoritatile norvegiene?

Familia Furdui, dezbinată

Copiii au fost despărțiți de părinți, dar și unii de alții. Cei mari stau în două cămine, iar fetița cea mică, în vârstă de un an și jumătate a fost dată în grija unui asistent maternal. Fotografia din imagine este ultima pe care mama a făcut-o alături de copiii ei. Impresionați de drama semenilor, sute de români au prostestat atât în germania, cât și în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Sotii Bodnariu, deveniti celebri dupa ce autoritatile norvegiene le-au luat cei cinci copii, mai au o fetita! Ruth a nascut, in urma cu o luna, al saselea copil, de data asta in Romania

Soții Furdui au dat statul german în judecată și așteaptă finalizarea raportului de evaluare psihologică, în ceea ce-l privește pe băiatul de 16 ani. Cazul pare tras la indigo cu cel din 2016 când statul norvegian a preluat cei 5 copii ai cuplului Bodnariu. Românii au fost acuzați de violența asupra minorilor și au reușit să-i recupereze pe cei mici după un lung șir de procese.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si