"Nu m-aș mai muta la oraș!", spune Magda. Suntem în comuna Valu lui Traian, la 16 kilometri de Constanța.

Magda, de pildă, a dat orașul pe viața liniștită de la țară. ,,Este aproape de oraș și am auzit numai lucruri bune. Este o comună unde se mută foarte mult tineret, este și liniște, este și curat",

spune femeia.

Citește și: Locul din România unde se fac investiții uriașe și sunt mii de locuri de muncă

Și Carmen a renunțat la viața din oraș. Iar decizia a fost luată mai ales datorită infrastructurii.

"Aici stai la curte, poți ieși din casă" 

,,Mi a plăcut mai mult aici pentru ca e mai civilizat. Este asfaltat, e canalizare, sunt gaze. E aerul mai curat, că stai la curte, că poți ieși din casă", spune Carmen.

Iar Silvia locuiește aici de 2 ani.
,,Eu am luat casa gata făcută. Când m am mutat eu aici era câmp. Deci eu eram așa in mijlocul câmpului și văd ca se tot construiește", spune ea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Fabrica de zahăr din Luduș a fost cumpărată de doi români. Compania era pe cale să se închidă

Comuna a fost declarată recent cea mai bogată din județul Constanța. La recensământul din 2011, număra 12 mii locuitori. Acum sunt peste 17 mii de oameni. Față de 2004, creșterea e și mai mare.

Noi școli la țară și grădinițe cu after-school

,,Are de trei ori mai multă populație și atunci tot timpul este de făcut câte ceva pentru ca se dezvoltă, sunt cartiere noi, drumuri, canalizare, alimentare cu apă, școli, grădinițe cu after school, tot timpul trebuie sa fim cu un pas înaintea cerințelor cetățenilor", explicat pentru Kanal D Florin Mitroi, primarul comunei.

Citește și: Această comună din România are stații de autobuz la fel ca în Dubai. Sunt dotate cu aer condiționat, buton de panică, uși glisante, dar și monitor cu flux de știri locale

Acum se lucrează la o școală cu toate dotările necesare, inclusiv sală de sport. Investiția este de 16 milioane de lei.

,,Construim o școala generală 1-8, este a doua școală construită de la zero. Și avem 3 scoli in localitate și 4 grădinițe cu after school. Lângă avem o grădiniță nouă, totul este atras prind fonduri europene doar o parte cu finanțare din partea UAT-ului", mai spune primarul.

Complex sportiv construit de la zero 

În planuri este și un complex sportiv evaluat la 25 de milioane de lei. Va include un bazin de înot, sală de fitness și ateliere multifuncționale, pe lângă terenuri de minifotbal și tenis de câmp.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Totul este evaluat la 25 de milioane de lei.

comune orase

Iată comunele din România care devin orașe. Tot mai mulți tinerii se mută aici

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Și alte comune din România au înregistrat o explozie demografică. Dumbrăvița, din Timiș, Floreșți în Cluj, Ciugud în Alba și Miroslava, aproape de Iași.

Iar dezvoltarea acestor zone se face grație fondurilor europene atrase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: