VIDEO-Milioane de euro, furate de hackeri vâlceni. Cum ar fi procedat, de fapt, aceștia

Spaniolii au avut parte de surprize neplăcute, după ce mai mulți români au furat 2,5 milioane de euro din sute de conturi bancare.

Mai mulți români au furat 2,5 milioane de euro din sute de conturi bancare ale spaniolilor. Ei acționau din „capitala hackerilor”, după cum spune presa din peninsulă. Ce metodă aplicau infractorii aflăm chiar acum de la colega mea, Larisa Rațiu, a transmis Simona Pătruleasa.

Hackerii vâlceni au furat 2,5 mil de euro

Este vorba despre 3 grupuri infracționale din Vâlcea, oraș supranumit de poliția spaniolă și de presă „capitala hackerilor români”.

Infractorii care au fraudat mai multe companii din Spania controlau cel puțin 630 de conturi bancare.

Care era însă metoda pe care o aplicau ei?

Ei bine, mai întâi preluau controlul mailurilor unor companii. Se conversau cu partenerii lor de afaceri și îi făceau pe aceștia să încheie diferite tranzacții. Numai că în loc să trimită banii în conturile firmelor reale, banii ajungeau în conturile hackerilor vâlceni. 

Aceeasi metodă de înșelătorie o aplicau și pe anumite platforme pentru închirierea de apartamente. Indivizi pretindeau sub identități fictive că dețin proprietăți în diferite destinații turistice, însă turiștii înșelați nu vorbeau niciodată cu adevăratul proprietar, ci cu românii.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Noua înșelătorie care face victime! Prin această metodă escrocii vor să fure datele românilor

După fiecare infracțiune, membrii grupării infracționale transferau succesiv sumele de bani prin diferite conturi controlate de ei, după care le retrăgeau din bancomate din diferite țări europene.

Indivizii au fraudat astfel zeci de companii spaniole. Ca exemplu, într-un singur caz prejudiciul a fost de 284.000 de euro.


Reporter

„Am 23 ani și sunt reporter la Știrile Kanal D de aproape 2 ani. Lucrez în presă de 3 ani. Sunt absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Jurnalism și studentă în momentul de față la programul de masterat Comunicare și Resurse Umane în cadrul Facultății de Jurnalism, Universitatea București. Mi-am dorit încă de la vârsta de 10 ani să devin reporter de televiziune, mi-a plăcut dintotdeauna să fiu la curent cu tot ce se întâmpla în jur și sunt bucuroasă că mi-am îndeplinit visul. Acum, îi ajut pe cei care ne urmăresc în fiecare dimineața să afle cele mai importante știri și să fie la curent cu tot ce este nou”.

Îți Recomandăm Și...