Ministrul a precizat că până la finalul anului, este posibil să existe o măsură referitoare la mașinile aflate în circulație mai vechi de 15 ani.,, Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă- n. r.).

Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt", a declarat Tanczos Barna.

Taxe auto pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Întrebat dacă va exista o viitoare taxă auto pentru autoturismele mai vechi de 15 ani, ministrul Mediului a declarat: ,,Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta". 

,,Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu.

Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp", a declarat ministrul despre valoarea taxei auto.

Citeste si: Care sunt piesele care cedează primele la o mașină veche

Măsuri până la finalul anului

Ministrul a subliniat că până la finalul anului este posibil să existe măsuri în ceea ce privește autoturismele mai vechi de 15 ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: 5 mituri despre mașinile cumpărate la ”mâna a doua”

Cereri uriașe la programul Rabla

Această problemă a subliniat faptul că în cazul programului Rabla exista cereri uriașe pentru mașinile electrice, acestea fiind rezervate de la finalul anului 2020.

,,Singura problemă este criza din industria auto care a blocat producţia şi pentru maşinile noi se aşteaptă şi luni de zile pentru livrare", a afirmat ministrul. 

Citeste si: Programul Rabla 2021 începe luni, 26 aprilie. Cum poți să îți cumperi mașină nouă (VIDEO)  

Vezi mai jos declarațiile făcute presei de către ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si