Programul Rabla 2021 începe luni, 26 aprilie. Cum poți să îți cumperi mașină nouă (VIDEO)

Programul Rabla 2021 a fost lansat miercuri, 21 aprilie, într-un eveniment organizat de Ministerul Mediului. Startul efectiv al programului este data de luni, 26 aprilie. Vezi mai jos care sunt condițiile în care poți să îți iei mașină nouă

Razvan Ilie, miercuri 21 aprilie 2021 , 09:09

programul rabla 2021
Programul Rabla 2021, care sunt condițiile de cumpărare a unei mașini noi, dacă o dai la schimb cu cea veche
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a organizat miercuri evenimentul de lansare a programelor Rabla Clasic 2021 şi Rabla Plus 2021 . Ediţia

din acest an a programului "Rabla Clasic" are un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât anul trecut.

Citeste si: O nouă demisie din Guvernul Cîțu

Ministrul Mediului a precizat recent că  programul Rabla 2021 a întârziat  din cauza prelungirii discuțiilor pe bugetul de stat. Noul program va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante.

Programul Rabla 2021, lansat efectiv pe 26 aprilie

Ministrul Mediului Tanczos Barna a precizat că programul va fi demarat luni, 26 aprilie și că în programul Rabla Clasic a fost introdusă interdicţia de a vinde maşina nouă timp de un an.

"În şedinţa de Guvern de astăzi vom prezenta bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit. Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru maşinile electrice faţă de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendinţelor internaţionale şi tendinţelor de pe piaţa românească", a spus miercuri ministrul Tanczos Barna.

Programul Rabla 2021- prima de casare de 7.500 lei

Se majorează în programul Rabla 2021 atât prima de casare- de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, dar şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid- de la 2.500 de lei la 3.000 de leiVa crește şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km- de la 1.000 de lei la 1.500 de lei, potrivit Ministerului Mediului.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin "Rabla Clasic" poate ajunge la aproximativ 2.250

de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Citeste si: VIDEO| Amendă pentru pietonii care folosesc telefonul mobil când trec strada

Noua ediţie a programului "Rabla Plus" va avea cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior. "În 2021 se păstrează neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice, respectiv 10.000

de euro pentru "full electric" şi circa 4.500 de euro pentru maşini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou", transmite Ministerul Mediului.

Pe baza bugetului alocat în acest an, prin "Rabla Plus" vor putea fi achiziţionate până la 6.600 de maşini electrice 100% şi aproximativ 5.000 de maşini hibride plug-in, conform datelor ministerului de resort

Programul Rabla, modificare majoră în 2021

Programul Rabla ar putea suferi o modificare majoră în 2021, de care vor beneficia deopotrivă cumpărătorii de mașinii, dar și dealerii care le vând. Schimbarea radicală așteptată de toată lumea va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Dacă măsurile cuprinse în noul ordin vor fi aprobate, primele de casare vor putea fi transferate de la o persoană fizică la alta (se întâmplă și acum), dar și de la o persoană fizică la una juridică, de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la o altă persoană juridică.

Ultimele două situații s-au mai aplicat în trecut, ceea ce permitea dealerilor auto să „caseze” mașini în numele cumpărătorilor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sorin, iesire nervoasa la adresa lui Albert! Scandal de proportii intre cei doi... Sorin, iesire nervoasa la adresa lui Albert! Scandal de proportii intre cei doi Razboinici, dupa jocul de recompensa! "Sunt satul de tine! Tu ai stricat tot!"
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si