VIDEO | NEAM UNIT. Absolventul de teologie care a descoperit beneficiile mierii

Un absolvent de teologie din Dâmboviţa şi-a căutat norocul tocmai în Danemarca, dar a descoperit succesul în afaceri tot pe plaiurile natale. A investit într-o stupină şi se încăpăţânează să vândă mierea borcan cu borcan consumatorilor pe care îi instruieşte cu grijă despre beneficiile acestui produs. Şi dragostea a găsit-o tot în România, iar soţia îi este parteneră într-o afacere de succes.

Author: D.S. miercuri 27 noiembrie 2019 , 20:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În comuna Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa, îl găsim pe Ştefan Gorgon. A absolvit teologia, dar n-a ajuns să slujească în biserică. A descoperit că menirea lui e să robotească în stupină.

Ştefan Gorgon: „La o ieşire în oraş, după un brainstorming, a ieşit numele de Fănel Făgurel.

Aşa mă strigă prietenii şi părinţii: Fănel, iar Făgurel e varianta apicultorului”.

Drumul până aici a fost, însă, mult mai lung. A parcurs mii de kilometri pentru a înţelege ce-i place cu adevărat.

Citeste si: NEAM UNIT. Nicoleta Chirică a creat un brand internațional de succces

Ştefan Gorgon, apicultor: „Având foarte multe rude, cunoştine, prieteni plecaţi în străinătate, şi îmi povesteau că ce bine e, mai mult din curiozitate cred că a fost toată chestia şi am hotărât să plec şi eu în străinătate. În Danemarca, acolo unde erau sora şi cumnatul meu. dar, se pare că dorul de casă, de prieteni, de familie, nu m-a ţinut atât de mult timp departe de ei”.De la curier, în Danemarca, a ajuns apicultor în România.

Ştefan Gorgon, apicultor: „Încă eram în Danemarca, când m-am gândit să investesc o parte din banii pe care îi aveam într-un proiect european”.

O parte bani europeni, altă parte bani proprii. Aşa s-a născut această stupină. Albinele au fost deja pregătite pentru iarnă, dar Ştefan nu se opreşte nicio clipă din muncă.

Pe Ştefan şi Anca-Maria îi puteţi găsi la târguri şi mai ales în mediul online. Povestea lor o aflați o aflaţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Ştefan Gorgon, apicultor: „Atunci când ai ambiţie foarte multă, plus ajutorul familiei, al soţiei, al prietenilor, cred că totul merge de la sine. Şi dacă eşti o persoană serioasă, şi afacerea va avea o dezvoltare frumoasă”.

Iubirea a descoperit-o tot în ţară. Partenera de viaţă este şi parteneră de afaceri. Zi de zi, cei doi citesc, se documentează şi caută noi căi pentru a-şi promova produsele.

Citeste si: NEAM UNIT. Ioana Bud și-a deschis o afacere cu tarte în inima României

Anca-Maria Gorgon: „Pentru perioada aceasta, când vremea este schimbătoare, trecem, în sezonul rece, foarte bună pentru imunitate este mierea cu cătină. O lingurţă de miere cu cătină, pe stomacul gol, dimineaţa, aduce aportul necesar de vitamina C”.

Păstrează legătura cu oamenii interesati de produsele lui prin căi moderne: Facebook şi Instagram.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si