Nicoleta este o româncă neaoşă, din Piatra Neamţ, care şi-a lăsat cariera de succes şi locul de muncă bine plătit ca să creeze ceea ce sufletul i-a cerut!

Nicoleta Chirică, designer: Parcursul meu nu a fost neaparat unul liniar, înainte am lucrat în corporaţie vreo 7 ani după o facultate de cibernetică. Şi m-am trezit într-o zi făcând genţi în sufragerie, asta se întâmpla undeva prin 2012!

Nicoleta le dă alt suflu motivelor dacice, într-o interpretare unică. Şi nu oricum, ci pe genţi, poşete, portofele, brâuri şi pantofi.

Nicoleta Chirică, designer: A venit din nişte sculpturi vechi ale tatălui meu. Tatăl meu e sculptor, am găsit nişte schiţe foarte vechi pe care le-am stilizat într-o formă actuală!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 

A studiat semiotică, adică limbajul semnelor şi al simbolurilor şi astfel au apărut primele genţi create din lemn de nuc sculptat. Şi nu a durat mult până când pasiunea ei a devenit o afacere de succes, chiar un brand recunoscut la nivel internaţional.

Nicoleta Chirică, designer: În colecţiile următoare am folosit simboluri ancestrale pe care le-am preluat de pe ii foarte vechi şi pe care le-am adus într-o formă purtabilă, stilizată.

Dor de românesc este o colecţie de genţi cu influenţe din toate zonele geografice ale ţării noastre. Coarnele berbecului- simbolul puterii şi steaua nordului – simbol vechi al ciobanilor care îşi orientau oile spre păşuni mai bune – sunt doar câteva dintre motivele pe care Nicoleta le-a regăsit şi le împărtăşeşte acum cu o lume întreagă.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Sibianul care și-a deschis o afacere în România și nu mai vrea să ia calea străinătății

Nicoleta Chirică, designer: Există interes din partea publicului străin, acum 2 ani am fost la Tokyo şi a fost foarte interesat pentru că eram foarte speciali şi diferiţi faţă de ce văzuseră ei până atunci şi chiar cineva a venit să îmi zică: aşa ceva nu există la noi!

De la o colecţie la alta, inspiraţia românească capătă amploare.

Cum arată atelierul unde văd lumina adevărate operele de artă, vedeţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si