VIDEO | NEAM UNIT. Mâncarea fină, afacere de succes pentru Lavinia Maier

Pentru Lavinia Maier, dorul de casă a fost mai puternic decât orice. A stat nu mai puțin de 15 ani în Belgia, a învățat meserie și a adunat bani. S-a întors în orașul natal, Oradea, și a pus pe picioare o afacere înfloritoare. Tânăra a deschis un restaurant exclusivist, care se bazează pe conceptul de „fine dining” și are parte de mulți clienți în căutare de mâncare și servire rafinate.

D.S., joi 28 noiembrie 2019 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

După 15 ani în Belgia, dorul de casă a fost prea puternic, iar Lavinia Milea s-a hotărât să revină în țară. Dar întoarcerea pe pământul natal nu a fost deloc ușoară.

Lavinia Maier: Nu poți să zici că te simți ca și acasă. Ai impresia ca ti-au ramas prietenii dar deja toata lumea face altceva, acum nu pot sa zic, dar aproape ca si strain esti si aici.

Citeste si: VIDEO | NEAM UNIT. Sibianul care s-a întors din Italia și face bani din flori

Lavinia a plecat în Belgia când avea doar 20 de ani și a pornit de jos. De la făcut curățenie și spălat vase, prin multă muncă, tânăra a ajuns chef bucătar. A deschis două localuri în regiunea flamandă a Belgiei, dar afacerile nu i-au mers prea bine și a renunțat repede la ele.

Eșecul afacerii din Belgia nu a descurajat-o, însă, pe Lavinia, care a continuat să muncească, să pună ban pe ban și să învețe cât mai multă meserie.

Întoarsă acasă, în România, tânăra s-a pus pe treabă și în scurt timp a deschis un restaurant exclusivist chiar în centrul Oradei. Meniul e plin de rețete românești reinterpretate alături, bineînțeles, de bunătăți tradiționale belgiene.

Lavinia a vrut ca restaurantul să aibă conceptul de fine dining, ceea ce înseamnă calitate ridicată.
Împreună cu mai mulți parteneri financiari, tânăra a investit aproximativ două sute de mii de euro în afacere.

Mai multe despre Lavinia Maier și despre afacerea ei aflați pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citeste si: VIDEO | NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si