VIDEO - Nu toți elevii vor merge la școală din 14 septembrie. Harta zonelor în care cursurile se vor ține altfel

Începe școala într-o săptămână, dar nu toți elevii vor ajunge-n bănci! Dacă în localitățile de unde provin, răspândirea noii boli e accelerată, cei mici vor învăța de-acasă. Ca să ne dăm seama cum va arăta noul an școlar aflat sub semnul pandemiei, Institutul Național de Sănătate Publică a făcut o hartă a celor mai afectate zone din țară.

Author: Mircea Pop luni 07 septembrie 2020 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar, aflăm că elevii din 43 de localități nu vor merge la cursuri din cauza pericolului cauzat de răspândirea noii boli.

Cele mai multe școli aflate în scenariul roșu, așa cum l-au denumit autoritățile, se află în Arad, unde numărul cazurilor crește și există pericolul cel mai mare de îmbolnăvire. Acolo, elevii vor urma cursurile online .Tot in scenariul rosu se afla si mai multe localitati din alte 21 de judeţe.

Ce se întâmplă în scenariul galben

În scenariul galben, al doilea ca gravitate, intră 410 localități- cele mai multe din Prahova, Suceava, Vâlcea și Vaslui. Preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a din aceste zone vor merge la ore în vreme ce colegii lor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, ar putea veni la cursuri prin rotație.

Citeste si: Scenariul ROȘU, valabil pentru 43 de localități din România. Unde se va începe școala doar online

Peste 2000 de școli, în scenariul verde

O veste îmbucurătoare este că cea mai mare parte a școlilor, adică peste 2 000, sunt în scenariul verde care spune ca toți elevii merg la școală cu respectarea măsurilor de protecție.

În Capitală, sectoarele se împart, din punct de vedere epidemiologic, între scenariul galben și cel verde, așadar, cursurile s-ar putea desfășura diferit pentru zecile de mii de elevi de-aici.

Citeste si: Scenariile pentru începerea şcolii: INSP a anunţat situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si