Mai mari sau mai mici, multicolore sau de o singură nuanță, lalele sunt, în această perioadă, vedetele incontestabile din Olanda. Sute de mii de flori au fost expuse în capitala țării, pentru a fi culese de doritori. Acesta este modul în care olandezii sărbătoresc Ziua Națională a Lalelei, ce are loc în fiecare an, la sfârșit de ianuarie, a tramnsmis Cristina Dorobanțu.

Olanda dă startul primăverii

Cu mic, cu mare, olandezii s-au lăsat cuceriți de frumusețea florilor ce le reprezinta țara și s-au pus... pe cules. Sute de mii de exemplare de lalele sunt aduse an de an, la sfârșit de ianuarie, în piața centrală din Amsterdam, ca să fie culese de localnici. Evenimentul este unul simbolic, semnalează faptul că primăvara se apropie și marchează, în același timp și Ziua Națională a Lalelei.

În timp ce localnicii se bucură de tradiție an de an, pentru turiști, sărbătoarea este cu mult mai specială. Vizitatorii sunt vrăjiți nu doar de obicei, ci și de frumsețea aranjamentelor florale. În plus, oamenii își pot culege florile gratis.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Sărbătoarea dă startul sezonului oficial al lalelelor, care durează până la sfârșitul lunii aprilie.

Citește și: VIDEO- În luna iubirii florile vor fi mai scumpe. Producătorii se pregătesc deja pentru luna februarie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si