VIDEO | Pfizer vrea autorizare pentru a treia doză de vaccin anti-Covid, având în vedere răspândirea variantei Delta

Compania Pfizer vrea să obţină în următoarea lună aprobarea de la organismul american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vacinului Pfizer/ BioNTech, a declarat cercetătorul principal joi, 8 iulie 2021.

Author: Andreea Bolocan vineri 09 iulie 2021 , 09:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pfizer a luat această decizie de a lupta pentru obținerea autorizației din partea FDA pentru a treia doză de vaccin anti-COVID deoarece acum există un risc mai mare de reinfectare după 6 luni de la

vaccinarea cu 2 doze de vaccin şi a răspândirii tot mai mari a variantei Delta a coronavirusului.

Food and Drug Administration (FDA) şi Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au spus într-un comunicat comun că americanii care au fost vaccinaţi complet nu au nevoie de o doză suplimentară de vaccin la acest moment. Unii oameni de ştiinţă au pus sub semnul întrebării nevoia unei doze suplimentare.

Citeste si: Oamenii se vaccinează cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru a nu mai sta în carantină

Eficacitatea vaccinului Pfizer a scăzut

Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat că recentele informaţii din Israel privind eficacitatea vaccinului vin în urma infectării oamenilor care au fost vaccinaţi în ianuarie sau februarie.

Ministerul israelian al Sănătăţii a spus că eficacitatea vaccinului în prevenirea infecţiei şi bolii simptomatice a scăzut la 64% în iunie.

Vaccin Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

”Vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei Delta", a declarat Dolsten. Dar, după șase luni, a explicat el, „există probabil riscul reinfectării pe măsură ce anticorpii, așa cum s-a prezis, scad”.

Citeste si: Varianta Delta Sars-Cov-2 a devenit majoritară în Statele Unite

A treia doză ar putea crește imunitatea împotriva variantei Delta

Pfizer/ BioNTech a subliniat, de asemenea, că vaccinul a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Îm prezent au loc teste pentru a "confirma această ipoteză".

FDA şi CDC au mai transmis: „Suntem pregătiţi pentru doze suplimentare, dacă şi când ştiinţa demonstrează că ele sunt necesare”.

”Datele Pfizer din Statele Unite arată o scădere a eficacităţii vaccinului la aproximativ 80% după şase luni, împotriva variantelor care circulau în ţară în primăvară”, a mai afirmat Dolsten.

Acesta a subliniat și faptul că datele din Israel şi Marea Britanie sugerează că, deşi cu un nivel al anticorpilor în scădere, vaccinul rămâne eficient 95% împotriva dezvoltării unei forme severe a bolii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si