37,8% dintre romanii cu vârste cuprinse intre 16 si 50 de ani consumă conținut audio online în format podcast
8,4 ore lunar petrec romanii din targetul studiat ascultând un podcast (10 episoade, in medie), a informat Biroul Român de Audit Transmedia.

Citeste si: VIDEO| Noul Guvern promite ajutoare importante pentru antreprenorii care angajează persoane între 55 și 65 de ani

Ce este un podcast?

„Fiecare dintre consumatori, fie introduc podcastul in stilul lor de viata si il consuma in timp ce se plimba, in timp ce fac curatenie, poate in timp ce fac de mancare sau in timp ce lucreaza sau unii efectiv vor sa stea, stiu persoane care nu pot sa faca altceva in timp ce asculta un podcast. Se pun si asculta pe canapea un podcast”, a spus Robert Katai, podcaster.

În podcasturile sale, Robert Katai- un creator de conținut din Cluj- a vorbit despre religie cu preotul Francisc Doboș, a râs alături de comediantul Sergiu Floroaia și a discutat despre filme cu Irina Margareta Nistor. Ascultătorii săi sunt în mare parte tineri activi care au mai mult timp sa asculte decât să citească.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Avem partea de text, partea de audio, partea de video si ce poti afla din acest episod. Efectiv creez paginile acestea ca sa ai toate informatiile despre omul cu care vorbesc”, spune Robert Katai.

Citeste si: Job-ul sau certificatul verde

Unde se pot produce podcasturile

Întregul proces are loc în sufragerie. 

Robert Katai povestește cum se pregătește pentru un podcast: „Setez microfonul, pun recorderul, dam drumul la platforma pe care putem sa ascultam de la zoom, skype, inregistram si ii dam bice”.

Numărul creatorilor de conținut a crescut atât de mult în ultimul an încât pe piață au apărut studiourile dedicate înregistrării podcasturilor. Claudiu a amenajat un astfel de loc într-o clădire de birouri din Cluj și oferă clienților aparatura de care au nevoie.

„De obicei se inchiriaza ori spatiul, ori spatiul si aparatura, iar in functie de proiect putem sa vedem daca oferim noi restul de servicii, ori se aduce propria echipa creativa”, declară Claudiu Șulea, brand manager studio.

Citeste si: Românii din Italia- Jobul sau vaccinul

Cum se poate accesa un podcast

Cele mai accesate podcasturi sunt cele de pe platformele de streaming Spotify, Apple și Google. Oricine are un telefon le poate descărca printr-un subscribe.

Citeste si: Grevă la Holywood. S-ar putea închide producția de film și televiziune din SUA


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si