Într-o prăjitorie din Cluj Napoca boabele de cafea ajung de pe mai multe continente. Din cauza majorărilor de prețuri, sacii de cafea au ajuns să coste mult mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Am fost deja informați de către partenerii noștri din Etiopia, Brazilia și alte destinații de unde aducem cafea că vor urma în continuare creșteri ale prețului cafelei", ne-a povestit proprietarul unui lanț de cafenele.

Specialiștii prevăd noi majorări de prețuri

Primele scumpiri au fost semnalate în toamna anului trecut. Atunci cafeaua s-a scumpit cu 10-20%, iar în cafenele o ceașcă de cafea s-a scumpit cu aproximativ 2 lei. Pentru următoarea perioadă, specialiștii prevăd noi majorări de prețuri.

Citeste si: ANPC ia în calcul confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite

Dacă un cappuccino costa până acum între 10 și 12 lei, în câteva luni ar putea să ajungă la prețul de 15 lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Au apărut primele roșii românești în supermarket-uri. Prețul este cu 20% mai mare anul acesta

Fermierii au ridicat prețurile datorită faptului că și eu au costuri de producție destul de mari, de acolo a fost ca și un bulgare de zăpadă: s-a crescut prețul transportului, barilul de petrol a urcat tot mai mult.

Românii nu renunță la obiceiul de a bea cafea

Cu toate că băutură care ne dă energie în fiecare dimineața este tot mai scumpă, românii pasionați de cafeaua de specialitate spun că nu vor renunța la acest obicei.

Citeste si: VIDEO- Cafenelele, biroul ideal al tinerilor

"Nu ne rămâne decât să ne setam prioritățile și ce rămâne asta e. Cafeaua sigur o să rămână în viața mea, indiferent de prețul la care va ajunge în perioada următoare."

După ceai, cafeaua este cea mai consumată băutură din lume.

Citeste si: VIDEO| Diferențe uriașe de trai între marile orașe ale României. Ce are Sibiul în plus față de Cluj-Napoca?

Țările din Europa consumă cea mai mare cantitate de cafea, mai exact se beau peste 3,5 miliarde de cești zilnic. Brazilia este cel mai mare producător de cafea din lume, urmată de Vietnam și Columbia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si