Vineri are loc ședința de lucru la Palatul Victoria pe tema vaccinării copiilor

Premierul României, Florin Cîțu, are vineri, 20 august 2021, o şedinţă de lucru pe tema vaccinării copiilor, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Author: Andreea Bolocan vineri 20 august 2021 , 08:46

Ședință de lucru la Palatul Victoria, vineri, 20 august 2021 sorin cimpeanu
Ședință de lucru la Palatul Victoria, vineri, 20 august 2021[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că în cadrul ședinței de lucru se va discuta și despre măsurile pentru deschiderea şcolilor cu prezență fizică din 13 septembrie, dar și despre organizarea centrelor de vaccinare în școli.

Noi măsuri pentru începerea școlii cu prezență fizică

Se iau în calcul următoarele măsuri pentru începerea școlii cu prezență fizică: „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”. El a mai spus că masca va fi obligatorie în continuare în unităţile de învăţământ, indiferent dacă elevii sunt sau nu vaccinaţi, cât şi respectarea distanţării sociale adecvate, normele de igienă şi aerisirea sălilor de curs.

Citeste si: Ce se întâmplă cu începerea școlilor?! Ministrul Educației face ultimele anunțuri

”În cazul apariţiei unor situaţii, cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în online, iar elevii care sunt vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică. Nu să fie obligaţi, să poată continua cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cu ce propuneri concrete va merge la întrunirea de vineri de la Palatul Victoria, Cîmpeanu a replicat: „De promovare, prin acţiuni interactive, împreună cu reprezentanţii DSP a importanţei vaccinării”.

„De prezentare a opţiunilor în funcţie de evoluţia epidemiologică. De susţinere, încă de pe acum, a regulilor de protecţie sanitară. Masca va fi obligatorie în continuare în şcoli, indiferent dacă elevii sunt vaccinaţi sau nu. De asemenea, distanţarea adecvată va rămâne o regulă. De asemenea, evident respectarea normelor de igienă şi obligativitatea aerisirii spaţiilor de învăţământ.

Sorin Cîmpeanu [Sursa foto: Facebook]

Peste 175.000 de tineri și adolescenți sunt vaccinați

Ministrul Educației a mai precizat că deja 30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi 145.000 de tineri între 16 şi 19 ani sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 până în prezent. De asemenea, personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublul mediei naţionale.

Citeste si: Ministrul Educației: Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică

„Aş vrea să vă anunţ că la acest moment avem 30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani vaccinaţi, reprezentând o pondere de 4% din această categorie de vârstă 12-15 ani şi 145.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, reprezentând o pondere de 20% din tinerii din această categorie de vârstă. Ambele situaţii sunt sub media naţională. Totuşi, personalul din învăţământ este vaccinat într-o proporţie de peste 60%, adică dublu, mai mult decât dublul mediei naţionale. Este unul din lucrurile care îmi întăresc convingerea că în şcoli vom beneficia de o siguranţă sanitară mai accentuată decât în alte medii”, a anunţat Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Ministrul a mai spus că sprijină organizarea de centre de vaccinare în şcoli cu trei condiţii- să existe cabinet de medicină şcolară, să existe cadre medicale şi infrastructură care să asigure separarea fluxurilor celor care se vaccinează şi celor care sunt în şcoli pentru activităţile didactice curente.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si