Ministrul Educației: Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică

Duminică seară, 15 august 2021, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat faptul că este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învăţământ online şi că în acest moment varianta luată în calcul este începerea şcolii din 13 septembrie, în format fizic.

Author: Andreea Bolocan luni 16 august 2021 , 08:57

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre începerea noului an școlar scoala online
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre începerea noului an școlar[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu nu este de acord ca școala să continue tot online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, invitat în cadrul unei emisiuni TV duminică seară, a declarat că nu dorește ca școala să înceapă online sau chiar hibrid, ci dorește ca elevii și profesorii să participe fizic la ore.

“Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați.

Asta ar conduce tot la învățământul hibrid, dar este nevoie de o soluție. Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie.”, a precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1TV.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”

Citeste si: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Sorin Cîmpeanu [Sursa foto: Facebook]

“Suntem în contact permanent şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu INSP, şi cu Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent, este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure şcolile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învăţământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce reguli de protecție sanitară trebuie să respecte elevii

El a precizat că este nevoie de respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Citeste si: Structura noului an şcolar 2021-2022

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

”Masca de protecţie- această nouă tulpină nu îi mai ocoleşte pe cei tineri- mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spaţiilor de învăţământ, distanţarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinaţi şi aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”, a subliniat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si