Sorin Cîmpeanu nu este de acord ca școala să continue tot online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, invitat în cadrul unei emisiuni TV duminică seară, a declarat că nu dorește ca școala să înceapă online sau chiar hibrid, ci dorește ca elevii și profesorii să participe fizic la ore.

“Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat.

Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid, dar este nevoie de o soluție. Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie.”, a precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1TV.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Sorin Cîmpeanu [Sursa foto: Facebook]

“Suntem în contact permanent şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu INSP, şi cu Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent, este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure şcolile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învăţământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce reguli de protecție sanitară trebuie să respecte elevii

El a precizat că este nevoie de respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Citeste si: Structura noului an şcolar 2021-2022

Citeste si: Băieții din „Casa Iubirii” observă cum Gagea pierde teren în fața Alexandrei. Ce spune tânăra despre Patrick. „E foarte tare că alți concurenți văd calități în ea.”- kfetele.ro

Citeste si: O nouă veste tristă s-a abătut asupra lumii muzicale. Membrul unei formații celebre a fost găsit fără suflare în locuința sa- radioimpuls.ro

”Masca de protecţie- această nouă tulpină nu îi mai ocoleşte pe cei tineri- mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spaţiilor de învăţământ, distanţarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinaţi şi aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”, a subliniat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si