Vinete cu maionează. Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză. 

Ingrediente

3 vinete
1 gălbenuș de ou fiert
1 gălbenuș crud
70-100 ml ulei

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

2 caței de usturoi
2 lingurițe de suc de lămâie
sare după gust

Mod de preparare

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte pe grătar, la jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor, după cum poate fiecare.
Curăţaţi vinetele de coajă şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat. După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt.

Faceți o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert și un gălbenuș crud. Turnați uleiul putin câte putin până când maioneza începe să se lege.
Adăugați sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă și potriviți gustul de sare, apoi mixați din nou să se omogenizeze.
Amestecați vinetele tocate cu maioneza, gustați să vedeți dacă mai trebuie sare și lăsați salata la rece până în momentul servirii.

Citeste si: Vinete cu ceapă: Reţeta tradiţională românească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si