Vot pe moțiunea împotriva ministrului Cristian Ghinea

Camera Deputaților se reunește marți în plen pentru a vota moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Moțiunea a fost dezbătută în cursul zilei de luni.

Author: Razvan Ilie marți 15 iunie 2021 , 09:15

Moțiune împotriva lui Cristian Ghinea. O moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.[Sursa foto: Inquam Photos / George Calin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deputaţii au dezbătut luni moţiunea simplă intitulată "Cristian Ghinea- de la zero la abis", semnată de 82 de deputaţi PSD.

Votul are loc marți, în plenul Camerei, începând cu ora 14.30, conform Ordinei de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 15 iunie 2021.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. O moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Citeste si: Ministrul Proiectelor Europene, anunț important privind reforma pensiilor

Ce conține moțiunea depusă de PSD

PSD susţine în moţiunea împotriva lui Cristian Ghinea că se impune demiterea urgentă a ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru că acesta a dat dovadă de "diletantism managerial".

Potrivit PSD, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un dezastru" şi "distruge România pentru următorii cinci ani".[Sursa foto: Inquam Photos / George Calin]

Potrivit PSD, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un dezastru" şi "distruge România pentru următorii cinci ani".

"Ce blestem pe această ţară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf! Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene şi scufundarea în abisul austerităţii. Absorbţia curentă este la pământ, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021- 2027 nu există nici pe hârtie", susţine PSD. 

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea 5G. Lovitură dură pentru companiile din China

Potrivit social-democraților, în fiecare zi, România pierde bani mulţi din cauza incompetenţei ministrului Ghinea.

Replica lui Cristian Ghinea: Nu am cu cine să discut despre fondurile europene 

Ministrul Cristian Ghinea a declarat luni, de la plenul Camerei, că textul moţiunii este un "banc prost", susţinând că sunt "cinci mari minciuni" în document care se pot verifica uşor din informaţii publice.

"Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot spus la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutam pe bune, serios, aşezat despre fondurile europene. Văd şi azi aici că nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că va suspenda contul pentru fake news. Sunt cinci mari minciuni în această moţiune pe care oricine le putea verifica uşor din informaţii publice", a declarat ministrul.

Potrivit social-democraților, în fiecare zi, România pierde bani mulţi din cauza incompetenţei ministrului Ghinea.[Sursa foto: Inquam Photos / George Calin]

În opinia lui Cristian Ghinea, sunt opt motive pentru care "PSD fuge de PNRR ca dracu de tămâie", menţionând, printre altele, examenul naţional pentru toţi funcţionarii publici pe baza meritocratică, reformarea companiilor de stat, tăierea accesului mafiei la păduri şi faptul că a prevăzut în plan "un sistem foarte strict de monitorizare şi prevenţie a fraudelor", potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si