Zacuscă de vinete la ceaun: Reţetă 100% românească

Zacuscă de vinete la ceaun. Vă prezentăm o reţetă tradiţională de zacuscă de vinete la ceaun, după rețeta bunicii! Află toate secretele pentru o rețetă delicioasă!

Zacuscă de vinete la ceaun. Toamna este momentul perfect pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Iată o rețetă simplă de zacuscă la ceaun 100% românească! 

Zacuscă de vinete la ceaun. Ingrediente

3,5 kg vinete coapte
2 kg ardei și gogoșari copti, în proporții variabile
1/2 kg ceapă albă
Sare, piper măcinat după gust
1,5 litri passata de roșii
500 ml bulion
600 de ml ulei de floarea soarelui
2 morcovi, un pătrunjel, un pastarnac, 1/2 telina
2 foi dafin
1/2 linguriță

de acid salicilic
Zahăr
Apă
19, 20 borcane de 400 de ml

Zacuscă de vinete la ceaun: Reţetă 100% românească

Zacuscă de vinete la ceaun: Reţetă 100% românească

Citeste si: Zacusca de vinete ca în Moldova, o reţetă delicioasă

Zacuscă de vinete la ceaun. Mod de preparare

Mai întâi începeți cu legumele, mai exact: vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte și se lasă la scurs.

Iar a doua zi se toacă mărunt.

La fel și ceapa se curăță și se toacă mărunt.

După care, zarzavatul curățat se da pe razatoare, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.

Apoi, se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere,

se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.

Fierbeți totul amestecând des o oră, apoi se asezoneaza dacă doriți și cu puțin zahăr.

La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.

Poftă bună!

Citeste si: Reţetă zacuscă de vinete cu ciuperci


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.