Operațiunea este realizată în totalitate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, iar utilajele intervin pe sectorul cuprins între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, unde stratul de zăpadă depășește grosimea de șase metri.

Deszăpezirea Transfăgărășanului a început vineri, 14 mai

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C- Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, au anunțat reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov,

care au făcut publică și o filmare de la începutul operațiunii de înlăturare a stratului de zăpadă. 

Transfăgărășan

Citeste si: VIDEO- Cea mai puternică viitură din ultimii 20 de ani, în Satu Mare

Transfăgărășan: Sector de drum închis din luna octombrie

Transfăgărășanul, pe sectorul DN 7C dintre Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă este închis circulației rutiere din luna octombrie a anului trecut, pentru toate categoriile de autovehicule rutiere. 

Stelian Călugăr, drumar: De aici şi până sus, la lac, sunt şase kilometri. Luat pe trei metri lăţime, medie de peste doi metri, faceţi fiecare un calcul şi vedeţi cât vă dă. Şase ori trei egal 18 şi ori doi egal 36. Avem, deci, 36 de mii de metri cubi de material care trebuie dislocat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Zăpadă de 6 metri pe Transfăgărășan[Sursa foto: PixaBay]

Misiunea drumarilor s-ar putea întinde pe câteva săptămâni pentru că zăpada-i bătătorită şi îngheţată. În unele zone stratul de zăpadă este atât de mare, încât cu greu se mai distinge drumul. Pe alocuri, depășește şase metri grosime.

Citeste si: BREAKING: Inundații puternice în nordul țării. Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate

Robert Elekeş, purtător de cuvânt DRPD Braşov: Aici unde mă aflu eu trece Transfăgărăşanul.

Este o zonă plină de zăpadă. Aici, sub mine, stratul de zăpadă are cam 3-4 metri. Colegii mei lucrează undeva mai jos.

De sus şi până jos, însă, traseul este numai bun pentru pasionaţii de schi: "Cum e pe sus? E multă zăpadă. Mult mai multă decât anul trecut. Am mai fost şi în aprilie anul trecut şi era cam ca acum. Doar că acum suntem pe 15 mai".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si