Există un nou termen pentru montarea repartitoarelor! Respectiv, data este 31 august 2024, așadar de la această dată se pot obține cei 750 de lei pentru achiziția şi montarea de repartitoare, informează Antena 3 CNN.

Cine poate primi ajutorul de la stat pentru montarea repartitoarelor?

Cei care pot primi ajutorul în valoare de 750 de lei sunt familiile vulnerabile cu un venit de până în 2.000

de lei pe membru al familiei, dar şi persoanele care au boli ce le afectează capacitatea de muncă sau persoanele cu dizabilități, menționează sursa citată mai sus.

Citește și: Când trebuie să prezinte vârstnicii documentele necesare pentru recalcularea pensiilor? Ministrul Muncii, explicații despre noua lege: "Esențial este că vă recunoaștem drepturi care până acum nu v-au fost recunoscute"

De menționat este că suma de bani se alocă pentru o gospodărie, apoi, repartitoarele trebuie să fie montate de către o firmă acreditată în astfel de lucrări, iar decontul se face pe baza procesului verbal şi a facturii emisă de către această societate. 

Termen montare repartitoare

Imagine reprezentativă pentru un calorifer.

[Sursa foto: iStock]

Cât costă un repartitor?

Prețul unui repartitor este de aproximativ 70 de lei şi poate ajunge la 100 de lei dacă are şi termostat. Cu toate astea, montarea acestuia la un singur calorifer poate costa chiar și 200 de lei, iar pentru întreaga locuință prețul ar putea ajunge undeva la 750 de lei.

Cei care au carduri de energie cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire vor putea plăti și subvenția pentru repartitoare.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Până pe data de 31 decembrie 2024 toată lumea ar trebui să aibă în locuințe astfel de repartitoare, deoarece, în caz contrar amenzile sunt foarte mari. Aceasta este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei. 

Termen montare repartitoare

Imagine reprezentativă pentru un calorifer.

[Sursa foto: iStock]

Proiectul legislativ este inițiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari. Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.

Citește și: Veste bună pentru pensionari. Guvernul anunță noi beneficii "după indexarea pensiilor cu 13,8%"

Repartitoarele la calorifere urmau să devină obligatorii de la 1 ianuarie 2024, însă legea s-a tot amânat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si