26 de ani de la moartea lui Ștefan Bănică Sr. În ce filme celebre a jucat îndrăgitul actor

Astăzi, pe 26 mai 2021, se îndeplinesc 26 de ani de la moartea celebrului actor și cântăreț Ștefan Bănică Senior. Care sunt filmele celebre în care a jucat acesta.

Author: Andreea Bolocan miercuri 26 mai 2021 , 12:01

Ștefan Bănică Sr. și Stefan Bănică Jr. actorul 26 de ani de la moarte
Ștefan Bănică Sr. și Stefan Bănică Jr.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Faimosul cântăreț, pe numele său complet Ștefan Constantin Bănică s-a născut la data de 11 noiembrie 1933 și s-a stins la vârsta de doar 61 de ani, pe data de 26 mai 1995.

El a fost fiul lăutarului Drăgan Constandache Bănică. Familia artistului s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari. Apoi a absolvit Institutul de Teatru din capitală in 1955, la clasa profesorului Alexandru Finți si in timpul studenției facea figurație la teatrele bucureștene.

Citeste si: Toate pânzele sus pentru Jean Constantin. Trei momente memorabile din filmul care ne-a bucurat copilăria

Ștefan Bănică a jucat la Teatrul CFR – Giulești in piese ca Baiat bun dar cu lipsuri de Nicuta Tanase, Escu si Titanic Vals de Tudor Musatescu, la Teatrul Regional București l-a interpretat pe Mitică Popescu, din piesa cu același nume a lui Camil Petrescu. A jucat si pe scena Teatrului Bulandra in rolul lui Iordache din D-ale carnavalului si Pristanda din O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, in Arsenic si dantela veche de e J. Kasserling, a fost Mișu Fetecan din Nota zero la purtare de Virgil Stoenescu si Octavian Sava.

Cine a fost, de fapt, Ștefan Bănică Sr.

Ștefan Bănică Senior a fost și va rămâne unul dintre cei mai cunoscuți actori români de comedie, dotat și cu un talent muzical deosebit. Calitățile artistice sunt duse astăzi mai departe de către fiul său Ștefan Bănică Junior.

Citeste si: Doliu uriaș în muzica populară. Un cunoscut cântăreț a decedat

Ștefan Bănică și-a construit carieră prestigioasă în lumea teatrului și a cinematografiei, acesta a avut un număr incredibil de 56 de

roluri în teatru și a jucat în 26 de filme. Din 1960 este actor în București, în trupele teatrelor Giulești(actualul Odeon) și Bulandra. A participat și la spectacole de revistă pe scena Teatrului Constantin Tănase.

În ce filme celebre a jucat Ștefan Bănică Sr.

Brigada Diverse intră în acțiune (1970), Nea Mărin Miliardar (1979), De ce trag clopotele, Mitică? (1981), Septembrie (1978), Păcală (1974), O scrisoare pierdută (1977), Cianura și picătura de ploaie (1978), Vin cicliștii (1968), Dincolo de barieră (1965), Tunelul (1966), Cel mai iubit dintre pământeni (1993), Zile

de vară (1968), Împușcături pe portativ (1968), Ca la Tanase (1974), Singur printre prieteni (1979), Fair Play (1977), Proprietarii (1973), Cântecele Mării (1970), Harababura (1990) și Golgota (1966).

În ce filme a jucat Ștefan Bănică Sr.

Din ce scene de teatru a făcut parte Ștefan Bănică Senior

Ștefan Bănică Sr. a jucat în piesele din cadrul Teatrului Giulești: ”Băiat bun, dar… cu lipsuri de Nicuță Tănase la Teatrul Giulești”, ”O scrisoare pierdută de I.

L. Caragiale” și ”…escu de Tudor Mușatescu”.

De Ziua Mondială a Teatrului din 2016, Ștefan Bănică a primit postum o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului (Cocor) și Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga sa activitate în domeniul teatrului și filmului.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din... Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din competitie dintre Stefan Ciuculescu, Raluca Dumitru, Andrei Dascalu si Marius Craciun
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si