3 semne care îți spun că mașina ta are probleme

Tehnologiile ultimelor decenii au oferit generații de autoturisme din ce în ce mai performante, cu sisteme de funcționare puternic digitalizate. Unul dintre cele mai elocvente exemple, în acest sens: sistemul electronic de notificări, pe care îl ai la dispoziție în bord. Sau așa cum îl cunosc mai toți șoferii: martorii de bord.

Author: Georgiana Balaban joi 28 octombrie 2021 , 16:00

3 semne care îți spun că mașina ta are probleme

3 semne care îți spun că mașina ta are probleme

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceste semnale luminoase îți arată că o anumită problemă tehnică a fost reperată de computerul de bord al autoturismului, simplificând astfel întregul proces de identificare a unei avarii. Însă în lipsa martorilor de bord, află că mașina îți transmite suficient de multe semnale, daca știi ce să asculți, sau unde să te uiți.

Citeste si: Propunere OMS: Viteza maximă admisă în orașe să nu depășească 30 de km/h

1. Zgomote nefirești la nivelul motorului

Sesizezi în timpul condusului faptul că motorul scoate zgomote nefirești, posibil acompaniate și de bătăi sau vibrații? Într-o astfel de situație, fa un scurt popas la cel mai mic service auto din drumul tău.

Acest semne pot indica un starter deficitar, o curea uzata sau alte probleme grave ale motorului.

2. Motorul nu pornește

Probleme cu pornirea motorului? Această speță poate avea legătură cu lipsa de energie a bateriei, caz în care motorul va produce sunete asemănătoare cu un “click!”. De asemenea, pot exista și cauze legate de lipsa alimentării la timp. În acest context, motorul va angrena, însă nu va porni.

Citeste si: Țara care va organiza concerte de probă pentru a testa răspândirea coronavirusului în aglomerație

Mai mult decât atât, motorul mașinii pe care o conduci mai poate întâmpina probleme la pornire și din următoarele cauze: cabluri afectate de coroziune la nivelul bornelor, avaria la nivelul pompei de combustibil, problemă legată de înfundarea filtrului de combustibil, cedarea comutatorului de aprindere, eșecul releului motor de pornire.

3. Motorul scoate fum sau aburi

Este o problemă cât se poate de sesizabilă, ce trebuie să nască semne de întrebare serioase. Mergi rapid la un atelier auto, deoarece pot exista probleme cu o garnitură care s-a defectat, avarii la nivelul cilindrilor, sau chiar posibilitatea utilizării unui ulei necorespunzător.

În cazul în care uleiul pe care obișnuiești să îl utilizezi are o vâscozitate improprie pentru specificul motorului mașinii tale, sau dacă lubrifierea asigurată de acest lichid nu atinge un nivel optim, alte probleme tehnice pot apărea pe parcurs, astfel că mașina pe care o conduci nu îți va mai oferi același nivel de satisfacție.

Citeste si: Speranța de viață a americanilor a scăzut dramatic. "Seamănă cu al Treilea Război Mondial"

Uleiul de motor și buna funcționare a turbinei

Ales pe baza recomandărilor făcute de experții de la atelierul auto, uleiul de motor asigură o lubrifiere excelentă a turbinei, agregat ce permite un consum mai mic de carburant, emisii mai puține în atmosferă și o putere mult mai mare a cuplului motor.

În cazul în care particularitățile uleiului de motor utilizat nu sunt compatibile cu specificul motorului mașinii tale, turbina se poate avaria. Dacă dorești să repari turbinele, vino cu mașinile pe care le ai în administrare la Robnec, service-ul auto din București cu peste două decenii de experiență în astfel de lucrări.

La Robnec, specialiștii vor analiza în detaliu problemele cu care se confruntă turbinele autoturismelor pe care le aduci la verificat, oferind de fiecare dată soluții prompte, contra unor prețuri cât se poate de avantajoase.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si