Morgan Spurlock și-a monitorizat și filmat propriile simptome psihologice și fizice de la consumul de produse McDonald’s în fiecare zi timp de o lună.

Citește și: Ingredientul ireal care se regăsește într-un tip de bere! Numită "Berea ucigașă", băutura este ultima descoperire a științei

Filmul documentar "Super Size Me”, un succes pe plan mondial, a fost nominalizat la Oscar în anul 2004.

Regizorul american a murit joi în statul New York din cauza complicațiilor date de cancer. Avea doar 53 de ani, potrivit Variety.com.

Familia lui Morgan Spurlock a confirmat moartea artistului nominalizat la Oscar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"A fost o zi tristă, când ne-am luat rămas bun de la fratele meu Morgan”, a scris Craig Spurlock, care a lucrat cu fratele său la mai multe proiecte.

"Lumea a pierdut un adevărat geniu creator"

„Morgan a dat atât de mult lumii prin arta, ideile și generozitatea sa. Astăzi lumea a pierdut un adevărat geniu creator și un om deosebit. Sunt atât de mândru că am lucrat împreună cu el.”

Morgan Spurlock a devenit cunoscut cu producția „Super Size Me”, în care a condus un experiment care presupunea consumul numai de alimente de la McDonald’s pentru o perioadă de 30 de zile.

Regulile experimentului au inclus și clauza ca Spurlock să nu poată să refuze opțiunea „super-size” dacă i se solicită în timpul comenzii la ghișeu.

Cineastul american a făcut, de asemenea, mai puține exerciții în perioada consumului de McDonalds, pentru a se potrivi cu activitatea fizică a americanului obișnuit.

Până la sfârșitul experimentului, Spurlock a susținut că s-a îngrășat cu 11 kilograme și a suferit de depresie și disfuncție hepatică.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Spurlock a susținut că s-a îngrășat cu 11 kilograme

Morgan Spurlock a susținut că s-a îngrășat cu 11 kilograme într-o singură lună

[Sursa foto: Twitter]

Cine a fost Morgan Spurlock  

Filmul "Super Size Me” a avut încasări de 22 de milioane de dolari la nivel global și a stârnit o controversă uriașă despre modul în care industria fast-food încurajează alimentația deficitară în rândul publicului larg.

McDonald’s și-a întrerupt opțiunea "super-size” în perioada de după lansarea filmului. 

Născut pe 7 noiembrie 1970, în Parkersburg, Spurlock a fost crescut în confesiunea metodistă, deși s-a identificat ca agnostic mai târziu în viață. A absolvit un masterat în film de la Universitatea din New York în 1993.

În cei 13 ani care au urmat "Super Size Me”, Spurlock a câștigat un succes suplimentar cu compania sa de producție Warrior Poets, producând și regândind aproape 70 de filme documentare și seriale de televiziune, inclusiv proiecte despre războiul din Afghanistan (“Where In the the World Is Osama Bin Laden”), sau transformările fizice și îmbătrânire (“7 Deadly Sins”).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si