
1 din 2 | Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt?

2 din 2 | Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt?
Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt? Iată ce conține, de fapt, brânza topită și de ce este contraindicată, mai ales pentru copii!
Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt? Brânza topită este unul dintre cele mai procesate alimente pe bază de lactate. Brâzna topită a apărut din necesitatea valorificării brânzeturilor fermentate şi maturate care nu au un aspect comercial corespunzător şi se obţine prin topirea mai multor tipuri de brânzeturi şi margarină sub acţiunea căldurii şi a sărurilor de topire, astfel rezultând o masă uniformă şi moale.
Ce conţine, de fapt, brânza topită felii?
Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS), în compoziţia brânzei topite se află până la 13 aditivi. Iar din cele 61 de produse comparate, nu există niciun sortiment de brânză topită care să nu conţină E-uri.
Numarul de E-uri conținute de produsele ce au facut obiectul studiului, variază între 0 si 9 E-uri, astfel:
7% din produsele analizate nu au în conținut E-uri
22% din produsele analizate au în conținut 2 E-uri;
22% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri
14% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri
21% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri
7% din produsele analizate au în conținut 7 E-uri
9% din produsele analizate au în conținut 9 E-uri
Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?
Mai mult, brânza topită conține lapte praf, apă, grăsimi trans care îngroaşă arterele şi o serie de aditivi alimentari: coloranţi artificiali, arome (şuncă, bacon, cu smântână etc.), emulgatori şi conservanţi.
Citeste si: Adevărul despre cartofii dulci: Ce efect au asupra sănătăţii noastre?
De asemenea, sărurile de topire folosite în procesarea brânzei topite sunt: difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333).
Adevărul despre brânza topită felii: Ce conţine, de fapt?
Efectele negative ale consumului de brânză topită
Conform nutriționiștilor, brânza topită determină dereglări metabolice, hormonale, afecţiunilor cardiovasculare, hepatice şi favorizează creşterea în greutate datorită densităţii calorice mari şi conţinutului ridicat de grăsimi „nesănătoase”.
Citeste si: Adevărul despre siropul de tuse pe care puțini români îl știu. Ce efect negativ are asupra organismului
Specialiști recomandă evitarea consumului de brânză topită de către persoanele sănătoase, dar mai ales de către copii şi adolescenţi cărora le afectează metabolismul de creştere.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.