Contraindicaţii Kiwi. Planta din care se formează fructul kiwi, a cărei denumire științifică este Actinidia chinesis, este, de fapt, un arbust cu ramuri lungi, viguroase și lemnoase, asemănătoare lianelor. Arbustul, originar din Asia, poate acoperi o zonă de 3 până la 7 metri. În câmp, planta se cultivă pe araci înalți de 1,7–2 m, legați între ei cu sârmă.

Kiwi: Contraindicații. Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Consumul de fructe kiwi este sigură pentru majoritatea oamenilor, principala excepție fiind persoanele alergice.

Semnele unei alergii la kiwi includ mâncărimi în gât, limba umflată, probleme de inghițire, vărsături și urticarie.

Însă, riscul de a fi alergic la kiwi ar pute să crească dacă sunteți deja alergic la alune, avocado, latex, grau, smochine sau semințe de mac. Deoarece că fructul de kiwi conține o enzimă numită actinidină, persoanele alergice la latex, papaya sau ananas este posibil să prezinte de asemenea alergie la acest fruct.

Totodată, prin prepararea termică a fructului kiwi, i se schimbă culoarea, gustul și îşi pierde cea mai importantă calitate nutritivă.

În cazuri rare, kiwi ar putea încetini coagularea sangelui, crescând sângerarea. Dacă urmează să faceți o operație sau o intervenție chirurghicală evitați să mâncați kiwi.

Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii

Beneficiile pentru sănătate ale fructelor kiwi

Pulpa verde a fructului kiwi este dulce și înțepătoare.

De asemenea, kiwi este plin de substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina E, acid folic și potasiu. Are o mulțime de antioxidanți și este o sursă bună de fibre. Semințele lui mici și negre sunt comestibile, la fel ca și coaja maro neclară, deși mulți preferă să arunce coaja înainte de a-l mânca.

Fructul kiwi stimulează sistemul imunitar

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

O cană de kiwi oferă aproape 273% din valoarea zilnică recomandată. Vitamina C este un nutrient necesar atunci când vine vorba de stimularea sistemului imunitar. Un studiu a constatat chiar că acest fruct exotic poate sprijini funcția imunitară și poate reduce probabilitatea infectării cu virusul gripal. Acest lucru este valabil mai ales în grupurile cu risc cum ar fi adulții cu vârsta peste 65 de ani și copiii mici.

Ameliorează simptomele astmului

De asemenea, cantitatea mare de vitamina C și antioxidanți pe care le conține kiwi poate ajuta la tratarea persoanelor cu astm. Un studiu din 2000 a constatat că a existat un efect benefic asupra funcției pulmonare în rândul celor care au consumat regulat aceste fructe proaspete.

Ajută la reglarea tensiunii arteriale Aceste fructe nu numai că pot oferi un plus sistemului nostru imunitar, ci ne pot ajuta și să ne controlăm tensiunea arterială. Un studiu din 2014 a arătat că substanțele bioactive din trei kiwi pe zi pot reduce tensiunea arterială semnificativ. De asemenea, poate reduce riscul pentru afecțiuni care pot fi cauzate de hipertensiune arterială, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord.

Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic avocado

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Menține sănătatea ochilor

Kiwi ar putea ajuta la protejarea ochilor de degenerescența maculară, principala cauză a pierderii vederii. Un studiu a arată că, consumând trei porții de fructe pe zi, degenerescența maculară a scăzut cu 36%. Se crede că nivelurile ridicate de zeaxantină și luteină din kiwi cresc acest efect.

Ajută digestia

Fructul Kiwi conține o mulțime de fibre, care sunt foarte bune pentru o digestie sănătoasă. Totodată, kiwi conține o enzimă proteolitică numită actinidină care poate ajuta la descompunerea proteinelor. Un studiu a descoperit recent că extractul de kiwi care conține actinidină a îmbunătățit foarte mult digestia majorității proteinelor.

Citeste si: Adevărul despre ridichea neagră cu miere. Ce efect are, de fapt, asupra organismului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si