Ai pofta de ceva dulce? Cum sa faci simplu si rapid o tarta cu visine

Dulce, gustos şi mai ales răcoros, doamnelor, vă dăm reţeta unui desert pe care-l puteţi găti rapid şi care o să-i impresioneze, cu siguranţă, pe musafirii dumneavoastră. Tarta cu vişine, frişcă şi ciocolată neagră este un adevărat deliciu, acum pe caniculă.

Editor: Viorela Precupas miercuri 29 iunie 2016 , 19:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Doua maini dibace, cateva ingrediente si cel mult o ora sunt suficiente ca sa pregatiti un desert pe cat de simplu, pe-atat de gustos!

Visine o sa folosim, patru galbenusuri ne trebuie, 150 de grame de zahar, un pic de sare, 200 grame de unt, 2 linguri de smantana, vanilie- zahar vanilat pentru aroma, praf de copt

Daca pofta e mare, nu mai stati pe ganduri si apucati-va de gatit. In reteta noastra, aluatul e prioritar.

Doar galbenusurile, asa iese mai fin, aluatul doar cu galbenusuri, se zice ca albusul il intareste... Deci acesta este secretul. Da.  

Adaugati apoi 150 de grame de zahar si bateti galbenusurile pana ce se fac o spuma.

Este gata, punem 2 linguri de smantana. Si ce mai adaugam? Adaugam untul si praful de copt.



Amestecati totul pana ce obtineti o compozitie omogena. Adaugati untul pastrat la temperatura camerei si turnati faina pana cand coca nu se mai lipeste de degete. Puneti apoi aluatul intr-o folie sau o punga si puneti-l la frigider pentru 10 minute.

Am scos alutul din frigider, s-a racit un pic, il mai asogam un pic si cred ca e totusi prea mare, o sa incercam sa mai luam o bucatica din el...
Si o sa incercam practic sa intindem... Intindem o foaie

Aluatul va creste la coacere, asa ca nu-l lasati in tava mai gros de jumatate de centimetru. La rand sunt acum visinele!

Am intins foaia foarte frumos in tava de tarta si o sa luam fructele, visinile... Ce minunat arata!

Important este ca fructele sa n-aiba samburi cand le puneti in tarta; iar ca sa le mai indulciti putin datle inainte prin zahar!


Urmeaza 25 de minute de asteptare, cat tarta sta la cuptor. Dupa ce timpul expira, ornati deliciosul desert cu frisca si ciocolata neagra. Noi va dorim pofta buna!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si