Seismul cu magnitudinea de 8,1 a fost al treilea cutremur care s-a produs joi, 4 martie, în Noua Zeelandă și a avut loc la scurt timp după ce un seism cu magnitudinea de 7,4 a lovit aceeași regiune.

3 seisme puternice în aceeași zi

Agenția Națională de gestionarea urgențelor din Noua Zeelandă a emis avertizare de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să se ducă în zonele mai înalte.

Autoritățile i-au îndemnat pe locuitorii din apropierea epicentrului să părăsească reşedinţele şi să se întrepte imediat spre o zonă mai înaltă.

Citeste si: 44 ani de la cutremurul din 1977. Povestea unei tragedii care a zguduit România

"Curenții puternici și valurile pot răni și îneca oamenii. Există un pericol pentru înotători, surferi, cei care pescuiesc, pentru bărci mici și oricine se află în sau lângă apă, aproape de țărm", a anunţat Autoritatea Naţională de Gestionare a Urgenţelor (NEMA -National Emergency Management Authority), într-un comunicat.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Aceste două seisme vin după ce un cutremur a avut loc la 180 km nord-est de orașul Gisborne vineri la 2:27 a.m.

(1:27 p.m. GMT joi), la o adâncime relativ mică de 10 km.

Inițial a fost anunțat un cutremur cu magnitudinea de 6.9 care s-a produs pe coasta de est a Noii Zeelande și astfel, a fost emisă o alertă de tsunami.

Citeste si: Cutremur de 6,3 grade pe scara Richter. Anunțul seismologilor

Unde s-a produs cutremurul

Seismul s-a produs la 158 de kilometri de Bay of Plenty în larg, la o adâncime de 10 km și la 177 km de orașul Gisborne.

O alertă de tsunami a fost emisă pe o rază de 300 de km în jurul epicentrului, potrivit Pacific Tsunami Warning Center.

”Toți cei aflați în apropiere de coastă, care au simțit cutremurul, să plece imediat pe cel mai apropiat teren înalt sau cât de mult în interior pe uscat” este mesajul transmis de Agenția Națională pentru Situații de Urgență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si