Alexandru Rafila: „Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, pentru că am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat ”

Alexandru Rafila este de părere că deciziile politice au neglijat de multe ori deciziile profesioniştilor din sănătate.

Author: Diana Bostan joi 25 noiembrie 2021 , 18:11

Alexandru Rafila

Anunțul făcut de Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că trebuie găsită o nouă abordare, din prisma celor afectați: „Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, pentru că am avut de multe ori

un comportament autoritar, neexplicat”, susţine Rafila.

Ministrul este de părere că ar trebui consultați cei direct afectați

„Măsurile de sănătate publică pe care le luăm trebuie să le luăm în interesul funcţionării economiei şi unei vieţi mai bune în ţara noastră”, a afirmat, joi, Alexandru Rafila, duă preluarea mandatului.  

„Deciziile nu vor mai fi decizii autoritare, vor fi decizii care implică un mecanism participativ. Dacă cei afectaţi de decizii participă la procesul de luarea a decizie, atunci sunt conştienţi de dificultăţi le pot accepta, dacă sunt pentru un timp determinat, dacă le înţeleg şi îşi dau seama că viitorul este mai bun dacă respectă nişte reguli”, a adăugat ministrul Sănătăţii.  

Citeste si: Peste 65.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care circa 16.800 cu prima doză

Noul Ministru al Sănătății cere o schimbare

„Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, pentru că am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat, introdus foarte rapid în aplicare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, deciziile politice au neglijat de multe ori deciziile profesioniştilor din sănătate. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă se va întâmpla, este posibil, nu neg, atunci trebuie explicat şi asumat”, a mai afirmat ministrul.

„Aveam un număr mic de cazuri şi ne-am hotărât, brusc, să închidem şcolile(...) Noi nu doream să închidem şcolile, dar s-a luat decizia închiderii. Genul ăsta de decizii crează un pact destul de mare asupra funcionării societăţii”, a mai afirmat ministrul, precizând că, dincolo de deciziile luate mecanicist, sunt oameni cu vieţile lor. 

Citeste si: Mesajul lui Tudor Gheorghe pentru nevaccinați: „Nu mă încurcă dacă nu vă vaccinați. Muriți în liniște”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si