Prima decizie a premierului Nicolae Ciucă după învestirea Guvernului său

Nicolae Ciucă a declarat, joi, după ce a primit votul de învestitură în Parlament, că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru dezbaterea recitificării bugetare şi a deficitului bugetar şi a susținut că vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor, cât şi fondurile "pentru nevoile Ministerului Sănătăţii", în contextul pandemiei.

Author: Sorin Negru joi 25 noiembrie 2021 , 14:12

Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că le va trasa miniștrilor din cabinetul său o prioritate zero legată de respectarea termenelor din programul PNRR, pentru a nu pierde banii UE

[Sursa foto: Facebook / PNL]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ședința de Guvern pentru rectificarea bugetară este extrem de așteptată în contextul discuțiilor despre lipsa banilor necesari la Ministerul Muncii, acolo de unde se așteaptă plățile pensiilor și salariilor de la stat.

Ministerul de Finanţe a publicat miercuri noapte proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară. 

Citeste si: Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de învestitură în Parlament- LIVE VIDEO

Prima decizie a premierului Nicolae Ciucă

Adoptarea rectificării bugetare este extrem de importantă pentru toți pensionarii și bugetarii. "Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor", a precizat noul premier.

Citeste si: Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri. Ce se întâmplă cu banii de pensii

"Elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat", a declarat Nicolae Ciucă după finalizarea ședinței de învestire din plenul Parlamentului.

Citeste si: Cum arată noua bancnotă de 20 de lei, pusă în circulație de BNR. Prima femeie pe banii din România

Ce misiune le va trasa premierul Ciucă miniștrilor

Nicolae Ciucă a mai afirmat, joi, că le va trasa miniștrilor din cabinetul său o prioritate zero legată de respectarea termenelor din programul PNRR. În cazul în care nu vor fi respectate termenele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, atunci nu vor putea fi accesaţi banii prevăzuţi acolo.

Prim-ministrul învestit joi de Parlament a mai spus că România a avut mereu o problemă la capitolul absorbţiei fondurilor UE, însă Guvernul se va plia pe respectarea acestei agende privind PNRR.

„A fost o discuţie şi o asumare vis a vis de calendarul PNRR. Toate aceste elemente de limitare în timp vor constitui priorităţile fiecărui ministru în parte. La PNRR există anexe în care sunt stipulate foarte bine termenele care trebuie respectate şi ca atare ne vom plia agenda pe tot ceea ce înseamnă respectarea acelor termene. Este foarte clar că dacă nu se respect termele respective, nu vor putea fi accesaţi bani. Practic problema României este cea a absorbţiei banilor, nu vorbim doar despre celelalte fonduri de la UE, fondurile structurale care de asemenea trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Nicolae Ciucă, după plenul reunit de joi în care Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si