Alte 141 de școli și grădinițe au intrat în scenariul roșu. Ce se întâmplă în Capitală

Alte 141 de școli și grădinițe au intrat joi în scenariul roșu, care prevede participarea online la cursuri, fără prezența fizică la școală.

Author: Razvan Ilie joi 15 octombrie 2020 , 17:36

11.460 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1, în care copiii merg în continuare la cursuri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un număr de 930 de unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 5.266

în Scenariul 2 (mixt), a informat joi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Potrivit anunțului de ieri, erau doar 789 de unități de învățământ care figurau în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități la lecțiile online.

15 școli din Capitală, în scenariul roșu de azi

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de joi, schimbarea unor scenarii de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ- 15 au trecut în scenariul roşu, iar trei în galben.

"S-a aprobat schimbarea unor scenarii pentru unităţile de învăţământ.(...) 15 unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, iar alte trei unităţi de învăţământ au trecut din scenariul roşu în scenariul galben", a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Care este situația la zi a școlilor din România

Joi, 15 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:

-   11.460

 de unități de învățământ figurează în  Scenariul 1 (S1): participarea zilnică( față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.266  de unități de învățământ figurează în  Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică( față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială

(prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

930  de unități de învățământ figurează în  Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Ministrul Educației, anunț despre intrarea școlilor din București în scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că se pregătește scenariul pentru intrarea tuturor școlilor și a grădinițelor din municipiul București în scenariul roșu, în cazul în care rata de

infectare în Capitală va depăși 3 la mia de locuitori. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, rata de incidență din Capitală se află încă sub cifra 3, cu toate că azi a fost atins un nou record negru de infectări în București.

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a făcut miercuri o vizită de urgență la Inspectoratul Școlar al Municipiului București în condițiile în care peste 8.000

de tablete au rămas depozitate din 27 septembrie în cadrul instituției în loc să fie distribuite elevilor.

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și  există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“, a declarat Monica Anisie joi dimineață.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda... Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda europeană, dolar și liră turcească
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si